Albert Rivera anuncia la creació d'una fundació de Ciutadans amb intel·lectuals i gent de la cultura

El president de Ciutadans afirma, en una entrevista al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio que "Quan es tanca un congrés es fonamental que tothom tingui en compte que s'ha de continuar treballant i acceptar els resultats democràtics"

En declaracions a “L’oracle” de Catalunya Ràdio, el president de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, Albert Rivera, s’ha dirigit als col•lectius del partit que advoquen per escindir-se. Rivera diu que “és legítim defensar postures diferents”, però argumenta que “quan es tanca un congrés és fonamental que tothom tingui en compte que s’ha de continuar treballant i acceptar els resultats democràtics i les situacions”.
“Compto amb tots i espero continuar comptant amb tots”, ha afirmat Albert Rivera, que també pensa que “quan s’ajunten cinc persones i es parla d’escissió, no crec que sigui representatiu”. Les declaracions del líder de Ciutadans donen resposta a la iniciativa del col•lectiu Alternativa Ciutadana, que ha emès un comunicat en què informa de la decisió d’escindir-se del partit. Així mateix, Regeneració Democrática, moviment encapçalat per Louis Bouza-Brey, també ha obert un procés de consulta per decidir si marxa de la formació.
Rivera té clar que “qui és vulgui quedar té les portes obertes”. I en referència a Bouza-Brey ha explicat que li ha ofert “comptar amb la seva opinió fins i tot a nivell estratègic”. “Si finalment decideix una altra cosa, haurem fet tot el possible perquè no sigui així”, ha puntualitzat.
D’altra banda, ha comentat que ja han començat les converses amb el col•lectiu Basta Ya! per formar un partit d’abast espanyol que els permeti concórrer amb garanties a les pròximes eleccions al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, ha dit: “volem arribar a un acord. Ens és igual quina és la fórmula, si és una coalició, una federació o una fusió. El que és important és arribar de la forma més eficaç més ràpida a les següents generals”.
Finalment, Albert Rivera ha avançat la voluntat de crear una fundació de Ciutadans, amb l’objectiu de “reforçar els pilars intel•lectuals i morals” i de crear un espai de debat. Segons ha dit, estarà integrada per gent de dins i fora del partit. La intenció de Rivera és convidar artistes, gent del món cultural i social, així com polítics d’altres partits.
Anar al contingut