Washington

L'FMI avisa Espanya que es prepari per a més ajustos fiscals

El Fons Monetari Internacional adverteix Espanya que no pot abaixar la guàrdia si vol reduir el seu dèficit, i diu que ha d'estar disposada a fer més ajustos fiscals i a seguir amb la reestructuració de les caixes. José Viñals, responsable d'Afers Monetaris i Mercats de l'FMI i exsubgovernador del Banc d'Espanya, avisa que els mercats tenen "tolerància zero" amb l'incompliment de la reducció del dèficit.

Actualitzat
El Fons Monetari Internacional considera que el govern de Zapatero ha d'adoptar ràpidament mesures addicionals per aconseguir un dèficit del 6% per l'any que ve. "La xifra és fonamental, perquè els mercats s'han centrat en això, i és molt important que els mercats no vegin que les seves expectatives no es veuen confirmades pels fets", ha alertat José Viñals, responsable d'Afers Monetaris i Mercats de l'FMI.

"La tolerància d'avui no és la de fa un o dos anys", ha afegit Viñals, l'endemà que el Fons fes públiques les seves previsions mundials. El responsable d'Afers Monetaris ha explicat que les economies que incompleixin els objectius del dèficit rebran un dur càstig que repercutirà sobre les famílies i les empreses i repercutirà en les xifres d'ocupació.

En la reunió d'avui a Washington, l'FMI i el Banc Mundial parlaran de la debilitat de la recuperació econòmica mundial després de la crisi i els valors d'intercanvi de les divises, un aspecte sensible que enfronta la Xina amb els Estats Units.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut