Sant Sebastià

Munilla pren possessió com a nou bisbe de Sant Sebastià enmig de la polèmica

José Ignacio Munilla ha pres possessió aquest dissabte com a nou bisbe de Sant Sebastià en una cerimònia on han participat més de 40 prelats i cardenals, i el nunci papal, Renzo Fratini. En el seu discurs de presentació, Munilla ha volgut enviar un missatge conciliador i deixar de banda la polèmica que va provocar el seu nomenament com a successor de Juan María Uriarte. Mitja hora abans de la cerimònia, un grup de persones, membres d'associacions de gais i lesbianes del País Basc, s'han concentrat a l'exterior de la catedral del Bon Pastor de la capital guipuscoana per protestar contra l'arribada del nou bisbe. Els manifestants portaven un pancarta on es podia llegir: "El vostre cel és el nostre infern".

Actualitzat
En la cerimònia de possessió, Munilla ha volgut agrair a la seva diòcesi la rebuda i l'acolliment que li han donat i ha demanat als fidels que resin els uns pels altres per poder curar ferides.

El nomenament de Munilla com a nou bisbe de Sant Sebastià en substitució de Juan María Uriarte va provocar reaccions contràries entre els clergues. En declaracions a la televisió basca ETB, Uriarte es va mostrar preocupat davant la possibilitat que aquest nomenament acabés amb la unitat de l'Església basca, ja que Munilla, antic bisbe de Palència, comptava amb una forta oposició entre els capellans de la diòcesi, amb gairebé un 80% dels clergues en contra. 
Anar al contingut