Madrid

L'ambaixada israeliana diu que "els qui estan en contra de Noa estan en contra de qualsevol israelià"

L'actuació de la cantant israeliana Noa als actes oficials de la Diada al Parc de la Ciutadella de Barcelona és motiu de polèmica. Iniciativa, un dels socis de govern, ha anunciat que farà una protesta simbòlica contra l'artista. Els ecosocialistes no veuen bé que participi en un acte on es vol ressaltar el diàleg al Mediterrani, ja que diuen que Noa va donar suport als bombardejos d'Israel a Gaza a principis d'any. L'ambaixada israeliana a Espanya ja hi ha contestat, i amb duresa. Considera que "els qui estan en contra de Noa estan en contra de qualsevol israelià i això és antisemitisme". El president del Parlament, Ernest Benach, també s'ha declarat "molest" per l'actitud d'Iniciativa.

Actualitzat
L'actuació de la cantant israeliana Noa durant la Diada ha aixecat molta polseguera. Iniciativa ja ha anunciat que farà una protesta simbòlica perquè no veu bé que l'artista donés suport als bombardejos d'Israel a Gaza a principis d'any.

La resposta de l'ambaixada israeliana a Espanya ha sigut contundent. El seu portaveu, Lior Haiat, ha dit a Catalunya Ràdio que "els qui estan en contra de Noa estan a favor de la guerra, del fonamentalisme islàmic i del terrorisme".

Segons Haiat, durant l'ofensiva de Gaza, la cantant Noa es va limitar a posicionar-se en contra de Hamas. Per tant, protestar ara contra l'artista és, segons el seu parer, una actitud racista que se situa al costat del grup islamista.

Benach també està "molest"

El president del Parlament, Ernest Benach, ha manifestat a "El matí de Catalunya Ràdio" que està cansat que partits polítics o grups de qualsevol mena aprofitin l'acte institucional de la Diada per expressar el seu ideari particular.

Benach ha recordat que l'actuació de Noa vol ser un gest de pau entre el poble israelià i el palestí, i no de confrontació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut