Sankt Pölten

Josef Fritzl, condemnat a cadena perpètua

Ja hi ha veredicte en el judici contra el conegut com a "monstre d'Amstetten". El jurat popular ha considerat, per unanimitat, Josef Fritzl culpable de tots els càrrecs que se li imputaven: homicidi per negligència, esclavatge i violació de la seva filla. Per tot això, el jutge l'ha condemnat a cadena perpètua.

Actualitzat
Josef Fritzl passarà la resta dels seus dies a presó. Ha estat la crònica d'una sentència anunciada, sobretot després que ahir es va declarar culpable de tots els càrrecs, fins i tot del d'homicidi per negligència del seu fill-nét, que en la primera sessió del judici havia negat. El jurat popular l'ha considerat culpable per unanimitat de tots els càrrecs i el jutge ha decretat per a ell la pena màxima: la cadena perpètua.

Fins i tot el seu propi advocat ha reconegut després de sentir el veredicte que era "la conseqüència lògica", després de la confessió del seu client. Poc abans, la fiscalia havia sol·licitat per al "monstre d'Amstetten" la pena màxima i havia demanat al jurat popular que no es deixés enganyar per la confessió de l'acusat.

La seva culpabilitat es remunta al mes d'agost del 1984, data d'inici dels 24 anys d'atrocitats a què va sotmetre la seva filla Elisabeth. Les ha admeses totes.

Ja a cara descoberta, Fritzl ha entrat i ha sortit de la sala, potser conscient que ja no tenia res per perdre. Poc abans de conèixer la sentència ha dit que lamenta de tot cor el que va passar. A partir d'ara, el conegut com a "monstre d'Amstetten", haurà de passar la resta de la seva vida en una institució psiquiàtrica.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut