Londres

El Regne Unit s'afegeix als bombardejos contra l'Estat Islàmic amb dos caces a l'Iraq

Dos bombarders dels Regne Unit sobrevolen l'Iraq i escenifiquen el compromís de Londres en l'ofensiva contra l'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

El Regne Unit ha fet un pas més en la seva ofensiva contra l'Estat Islàmic. Dos caces bombarders han escenificat el compromís del Parlament de Westminster, que va donar llum verda perquè Londres se sumés als atacs a l'Iraq. Fins ara només donava suport logístic.

Els dos caces britànics han sobrevolat l'Iraq i han tornat a la seva base de Xipre. El Ministeri de Defensa del Regne Unit ha confirmat que tenien capacitat d'atacar posicions de l'Estat Islàmic, tot i que de moment no volen revelar més detalls de la missió.

Els avions s'han enlairat a primera hora del matí de dissabte, l'endemà que el Parlament de Westminster va donar llum verda perquè Londres se sumés als atacs a l'Iraq.

El primer ministre britànic, David Cameron, ha posat èmfasi en el fet que l'exèrcit britànic només és a l'Iraq per ajudar el govern de Bagdad.

Feina col·lectiva

En el missatge adreçat a la nació d'aquest cap de setmana, el president nord-americà, Barack Obama, ha volgut subratllar que la guerra contra l'Estat Islàmic és una feina col·lectiva.

En les últimes hores, els bombardejos contra l'Estat Islàmic a Síria han castigat posicions islamistes a Raqqa, feu de l'Estat Islàmic en aquest país, i arriben fins a l'est de la històrica ciutat de Palmira.

Un mínim de 31 explosions s'han sentit a la ciutat de Raqqa segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, que informa que les bombes han caigut sobre campaments islamistes i almenys un edifici oficial. El Pentàgon ha anunciat que els raids de la coalició han fet mal a la logística i al comandament dels jihadistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut