Arribada del pacient a l'Hospital de la Universitat d'Emory.
Arribada del pacient a l'Hospital de la Universitat d'Emory.
Oxford

Traslladen als Estats Units un metge nord-americà infectat d'ebola a Libèria

El pacient ha estat evacuat amb un avió medicalitzat i tot seguit, en arribar als Estats Units, ha estat ingressat a la unitat especial de malalties infeccioses de l'Hospital de la Universitat d'Emory, a Oxford, Geòrgia

RedaccióActualitzat

Un dels dos nord-americans infectats amb el virus d'Ebola a l'Àfrica ja ha estat evacuat amb un avió medicalitzat i ha arribat als Estats Units, on ha estat posat en quarantena i serà tractat en una unitat especial.

L'avió privat, un Gulfstream especialment equipat, ha portat el Dr. Kent Brantly fins a un aeroport a prop d'Atlanta.

Després ha estat traslladat fins a l'hospital de la Universitat d'Emory, a Oxford, Geòrgia. Aquest hospital, que també és a prop dels centres Federals per al Control i la Prevenció de Malalties, té una unitat especial per tractar la gent que té certes malalties infeccioses perilloses. En total hi ha quatre unitats d'aquestes als Estats Units.

El malalt hi ha arribat embolicat i protegit com si fos un astronauta igual que la persona que l'acompanyava. I així han entrat a l'interior de l'edifici hospitalari.

Aquesta és la primera vegada que una persona malalta d'Ebola es troba en terra americà.

Segons l'hospital, els metges, infermeres i personal del Centre Universitari Emory poden tractar aquests dos pacients amb seguretat i eficàcia. I en un comunicat han assegurat que consideren que és un honor tenir el privilegi de tractar aquests pacients, que van contraure l'Ebola quan participaven en una missió humanitària.

D'altra banda, segons les últimes comunicacions de l'ONG Samaritan Purse, el pacient està "greu però estable".

L'altra malalta és Nancy Writebol, una infermera que aviat també serà repatriada als Estats Units.

Tant el Dr. Kent Brantly, de 33 anys, com Nancy Writebol, van contraure el virus d'Ebola a Libèria, un dels tres països que, juntament amb Sierra Leone i Guinea, s'enfronta a una epidèmia de magnitud sense precedents i fins ara responsable de 729 morts dels 1.300 casos d'infecció des del març passat.

Anar al contingut