El bloc de la Sareb ocupat per famílies desnonades i, al davant, el símbol "Stop desnonaments"
El bloc de la Sareb ocupat per famílies desnonades i, al davant, el símbol "Stop desnonaments"
Estrasburg

El Tribunal d'Estrasburg aixeca la mesura cautelar que mantenia aturat el desallotjament del bloc de Salt

El Tribunal Europeu dels Drets Humans deixa en mans del jutjat d'instrucció número 3 de Girona la decisió de fixar una nova data per fer fora les famílies. Tot i això, el tribunal assegura que estudiarà a fons la documentació aportada per la PAH i que més endavant es tornarà a pronunciar.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb seu a Estrasburg, ha aixecat la mesura cautelar que va decretar l'octubre passat per suspendre el desallotjament de les catorze famílies que viuen al bloc ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Salt, al Gironès. El tribunal ha pres aquesta decisió després d'analitzar les al·legacions de l'advocacia de l'Estat i de l'advocat de la PAH, Benet Salellas.

Després d'ordenar l'aturada del desallotjament, el tribunal va demanar al govern espanyol informació sobre la situació de les famílies i les opcions perquè accedeixin a un habitatge. Des d'aleshores, l'advocacia de l'Estat ha estat recollint la documentació que se li ha requerit per demostrar que el desallotjament no vulnera els drets a l'habitatge i la protecció de la infància.

De la seva banda, la Generalitat ha elaborat un informe sobre la situació de les famílies que viuen a l'edifici i ja hauria començat a atorgar pisos de lloguer social. El bloc, propietat de la Sareb -l'anomenat "banc dolent"-, està ocupat des del març i feia tres anys que estava buit.

Estrasburg deixa en mans del jutjat d'instrucció número 3 de Girona la decisió de fixar una nova data per fer fora les famílies. Tot i això, el tribunal assegura que estudiarà a fons la documentació aportada per la PAH i que més endavant es tornarà a pronunciar.
Anar al contingut