Dues dones consulten els números dels dècims d'una administració de loteria. (Foto: EFE)
La superstició i les manies compten a l'hora d'escollir un número. (Foto: EFE)
Barcelona

L'oposició alerta que la loteria no serà la panacea i insta el govern a afrontar el debat sobre la fiscalitat

El PSC confia "que això no substituirà el debat necessari sobre com reforçar la fiscalitat", el PP acusa la Generalitat de fer "seguidisme" de l'Estat, Iniciativa ho troba una "broma de mal gust" i C's assegura que "el govern ha deixat el seu futur en mans de l'atzar i el joc".

RedaccióActualitzat
L'oposició considera que la rifa de Nadal que està enllestint el govern de CiU és més anecdòtica que res més, i que no es pot plantejar com la solució per arreglar els dèficits públics en ajudes socials, sinó que ha de ser una mesura complementària. En aquesta línia s'han expressat el PSC i el PPC.

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, confia "que això no substituirà el debat necessari sobre com reforçar la fiscalitat i els pressupostos per tenir uns millors serveis públics". "Esperem que no sigui l'única proposta que té el govern de CiU i que, en tot cas, sigui una simple mesura complementària" a la resta de figures impositives que s'apliquen o que ja estan previstes", ha afegit.

Santi Rodríguez, portaveu popular, ha assegurat que no hi tenen "cap mena d'inconvenient", perquè la Generalitat té competències per crear loteries, però ha puntualitzat que és "més una anècdota que no pas una mesura de política econòmica rellevant". També ha acusat el govern de "fer seguidisme del que fa l'Estat, precisament de qui volen fugir".

En canvi, Dolors Camats, d'Iniciativa, s'ha mostrat més crítica. "Que facin les loteries que vulguin però que no ens prenguin el pèl", ha etzibat Camats al govern, després de qualificar de "broma de mal gust" que es vulgui fer creure que aquesta és la solució per resoldre el problema dels ingressos. L'ecosocialista ha assegurat que el que ha de fer el govern és una nova fiscalitat, lluitar contra la corrupció i el frau fiscal.

També Jordi Cañas, de Ciutadans, creu que el govern de CiU va molt perdut a l'hora de buscar recursos. "Aquest govern ha deixat el seu futur en mans de l'atzar i el joc", ha dit, i ha recordat que acaba d'abaixar els impostos als casinos. I ha afegit: "Li ha tocat la grossa, amb una Esquerra Republicana que li permet continuar sense exercir la seva responsabilitat i evitant el control del govern."

Per la seva banda, CiU ha confiat que al govern espanyol no se li acudeixi impugnar-ho perquè, segons ha dit el portaveu del grup parlamentari, Jordi Turull, "seria una nova mostra de l'Estat de voler que la Generalitat no pugui exercir les ja poques competències que té".
Anar al contingut