Representants dels treballadors de la Generalitat, abans de la reunió de la mesa de la funció pública. (Foto:ACN)
Els sindicats volen Joana Ortega a la taula de la funció pública. (Foto:ACN)
Barcelona

Els representants sindicals no s'aixecaran de la mesa de la funció pública fins que no aparegui Joana Ortega

Nova reunió avui de la mesa de la funció pública. Representants del govern i dels sindicats es troben per discutir les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar. Els representants sindicals han reclamat la presència de Joana Ortega i han dit que no es mouran fins que hi aparegui. Demanen, també, que es torni a discutir sobre les retallades.

RedaccióActualitzat
Nova reunió de la taula de la funció pública a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació. Representants del govern i dels sindicats es troben per discutir les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

Els representants sindicals dels treballadors del sector públic han entrat a la reunió força enfadats i reclamant la presència de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega i han fet saber als representants del govern que no s'aixecaran de la mesa fins que Ortega comparegui a negociar.

Demanen, també, que es torni a discutir sobre les retallades salarials als treballadors del sector públic, un tema que la Generalitat dóna per tancat. Els representants sindicals troben "difícil" que el govern s'avingui a renegociar les reduccions salarials i preveuen que s'acollirà a l'ordre del dia de la reunió, sobre la conciliació laboral i familiar.

I és que en l'ordre del dia només hi ha previstes les mesures sobre conciliació. En la darrera reunió el govern va proposar, per exemple, fer el còmput setmanal i no diari de les hores de feina per a alguns col·lectius o que els dies de permís sense retribució es puguin fer per separat. Els sindicats, però, troben que aquestes propostes són insuficients.

 

Anar al contingut