L'estand de Verizon en una exposició recent a Las Vegas.
Milions de trucades de clients de Verizon han estat intervingudes per Washington, segons "The Guardian". (Foto: Reuters)
Londres

Washington recopila en secret trucades de milions de clients de Verizon, segons "The Guardian"

Nou cas d'espionatge indiscriminat per part de l'administració nord-americana. El diari britànic "The Guardian" publica aquest dijous que el govern dels Estats Units ha recopilat en secret des del mes d'abril el registre telefònic de milions de clients de la companyia telefònica Verizon.

RedaccióActualitzat
El govern dels Estats Units està reunint en secret des de fa dos mesos els registres telefònics de milions de clients de l'operadora telefònica Verizon, una de les més importants del país, segons informa el diari britànic "The Guardian". L'ordre judicial expira el pròxim 19 de juliol i no permet a l'Agència de Seguretat Nacional la possibilitat d'escoltar el contingut de les converses però sí saber els números que intervenen en una trucada, l'hora i també la durada.

Aquesta revelació demostraria que Barack Obama ha mantingut l'estratègia d'espionatge indiscriminat que va impulsar George Bush després dels atemptats de l'11-S.

Aquest cas s'afegeix a la polèmica al voltant de l'espionatge de les comunicacions de periodistes de l'agència de notícies Associated Press i correus electrònics d'un reporter de la cadena de televisió FOX.
Anar al contingut