Michael Douglas en l'últim festival de Canes
Michael Douglas en l'últim festival de Canes
Londres

Michael Douglas afirma que el sexe oral li va provocar el càncer de coll

L'actor Michael Douglas ha revelat que el càncer de coll que li van diagnosticar fa tres anys va ser provocat pel sexe oral i ha negat que la malaltia fos producte -com han dit alguns especialistes- d'un excés en el consum d'alcohol o per haver fumat massa.

Actualitzat
L'actor Michael Douglas ha revelat que el càncer de coll que li van diagnosticar fa tres anys va ser provocat pel sexe oral, segons ha declarat en una entrevista publicada al diari britànic The Guardian.

Amb motiu del recent festival de cinema de Cannes, Douglas va parlar amb el rotatiu britànic sobre el tractament mèdic a què va ser sotmès i ha negat que la malaltia fos producte -com han dit alguns especialistes- d'un excés en el consum d'alcohol o per haver fumat massa.

"No, sense ser molt específic, aquest càncer en particular és causat pel VPH (virus del papil·loma humà), que procedeix en realitat de practicar el cunnilingus", diu l'actor, que també ha reconegut que estava preocupat de que l'estrès pogués haver contribuït al desenvolupament de la malaltia.

En ser preguntat com es troba actualment, l'actor, de 68 anys, diu que està bé, tot i que s'ha de sotmetre a proves "cada sis mesos". "Amb aquest tipus de càncer, en el 95 per cent dels casos, la malaltia no torna".

Segons explica, es va sotmetre durant dos mesos a sessions de quimioteràpia i radiació, un procés que li va fer perdre més de deu quilos de pes i el va deixar "molt feble".

A l'agost del 2010, l'actor va participar en el conegut programa de David Letterman per confirmar que patia càncer de coll i que la malaltia era a la fase 4, una abans de la 5, que suposa la mort, segons recorda The Guardian.
Anar al contingut