Ankara

Turquia insinua que els serveis d'intel·ligència sirians s'amaguen darrere dels dos cotxes bomba que han provocat 40 morts

Ho ha insinuat el viceprimer ministre turc, Bulent Arinc, que ha dit que els serveis secrets del règim d'Al-Assad poden estar darrere l'explosió dels dos cotxes bomba que aquest dissabte ha matat 40 persones i n'ha ferit més d'un centenar. "Els refugiats sirians s'han convertit en un objectiu del règim" d'Al-Assad, ha assegurat.

RedaccióActualitzat
El viceprimer ministre turc, Bulent Arinc, ha suggerit que els serveis secrets del règim sirià poden estar al darrere de l'explosió de dos cotxes bomba que han provocat la mort de 40 persones i més d'un centenar de ferits a la localitat turca fronterera amb Síria de Reyhanly. Arinc ha afirmat que Síria sempre és un "sospitós habitual".

A través de la televisió local, el dirigent turc ha precisat que caldrà esperar els resultats de les investigacions per saber qui són els culpables i decidir les mesures que cal prendre.

L'explosió ha estat a prop de l'ajuntament i de l'oficina de correus de Reyhanli, una ciutat d'uns 60.000 habitants situada al sud de la província turca de Hatay.

Més de 300.000 refugiats sirians a Turquia

El viceprimer ministre turc ha afegit que "els refugiats sirians s'han convertit en un objectiu del règim" d'Al-Assad i que Reyhanli, territori fronterer, no ha estat escollit per casualitat". "El nostre criteri és que el Mujabarat -el servei d'intel·ligència sirià- i altres organitzacions militars del règim són els sospitosos habituals en la planificació i l'execució d'aquests plans diabòlics", ha recalcat.

Finalment, Arinc ha dit que si es demostra que el règim del president sirià, Bashar al-Assad, "està darrere d'això, farem el que sigui necessari."

Turquia acull més de 300.000 refugiats sirians. La majoria estan distribuïts en campaments al llarg dels 900 quilòmetres de frontera amb Síria. Reyhanli és a prop de Cilvegözü, un pas fronterer amb Síria molt concorregut en el qual al febrer un cotxe bomba va causar la mort de 14 persones.

Aquesta cadena d'explosions passa dies abans de la reunió a la Casa Blanca entre el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, i el president nord-americà, Barack Obama, per tractar sobre la situació de Síria

Una tercera explosió, segons la televisió local

Segons el canal de televisió NTV, hi hauria hagut una tercera explosió a la mateixa ciutat de Reyhanli, a només uns centenars de metres del centre. Els serveis d'emergència en aquests moments s'estarien desplaçant al lloc dels fets per avaluar la situació.

L'OTAN condemna els atemptats

El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha condemnat els atemptats i els ha qualificat d'"actes menypreables" que mostren "una desconsideració total cap a la vida dels civils".

Rasmussen també ha donat el condol als familiars de les víctimes i ha expressat la seva "plena solidaritat" amb la població i les autoritats de Turquia, país aliat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut