L'explosió de dos cotxes bomba podria haver produït un centenar de ferits
L'explosió de dos cotxes bomba podria haver causat un centenar de ferits.
Ankara

Almenys 40 morts en explotar dos cotxes bomba a la localitat turca de Rayhanli, fronterera amb Síria

L'explosió s'ha produït a la localitat fronterera amb Síria de Rayhanli i podria haver provocat un centenar de ferits. Diversos mitjans turcs especulen amb la hipòtesi que no es tracta d'un atemptat, sinó d'una explosió accidental causada per membres de l'oposició siriana.

RedaccióActualitzat
Almenys 40 persones han mort i un centenar més podrien haver resultat ferides en explotar dos cotxes bomba a la localitat sud-oriental turca de Reyhanli, que fa frontera amb Síria.

El primer ministre turc, Recp Tayyip Erdogan, ha informat d'aquest balanç en un discurs televisat en què ha dit que "el nombre de ferits crítics és molt alt, cosa que pot fer que la xifra de morts augmenti".

El cap de l'executiu turc ha confirmat, a més, que agents turcs dels serveis d'intel·ligència es troben ja a Reyhanli per investgar els fets.

En aquests moments hi ha diverses versions sobre l'origen de les explosions, que han fet desplomar-se un edifici i han causat danys greus en les seus administratives de la localitat, situada al sud de la província turca de Hatay. Ni Erdogan, ni el ministre de l'Interior han assenyalat qui podria estar darrere d'aquest succés, tot i que diversos mitjans turcs han especulat amb la hipòtesi que, en realitat, no es tracta d'un atemptat, sinó d'una explosió accidental causada per membres de l'oposició siriana mentre elaboraven explosius de manera clandestina.

Després de la detonació, desenes de turcs s'han concentrat al centre de la localitat per atacar els sirians, als quals responsabilitzen de l'explosió, segons el diari "Hurriyet". Els policies turcs amb prou feines han pogut contenir els manifestants i s'han enviat reforços des de la capital provincial, Hatay, per rebaixar la tensió.

Turquia acull més de 300.000 refugiats sirians. La majoria es troben en campaments distribuïts al llarg de 900 quilòmetres de frontera amb Síria. Reyhanli és a prop de Cilvegözü, el pas fronterer. El febrer passat, un altre cotxe bomba va causar la mort de 14 persones. En relació amb aquests fets, les autoritats turques retenen de manera preventiva quatre sirians i un turc. A més, sostenen que podrien estar vinculats amb "els serveis secrets sirians i amb l'exèrcit".
Anar al contingut