Madrid

El Constitucional admet el recurs contra el decret llei que no actualitza les pensions en funció de l'IPC

El Tribunal Constitucional ha acceptat el recurs presentat per l'oposició contra la decisió del govern de Mariano Rajoy de no actualitzar i revaloritzar aquest any les pensions en funció de l'IPC. Els diputats basen el seu recurs en el fet que els pensionistes han perdut poder adquisitiu, ja que les seves prestacions han pujat un 1% i l'IPC s'ha situat en el 2,9%.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs presentat per la majoria dels grups de l'oposició contra el decret llei del govern espanyol que no actualitza les pensions d'acord amb l'IPC. El PSOE, Convergència i Unió, Esquerra Plural, UPyD i el PNB van presentar-hi recurs perquè consideren que aquesta mesura vulnera un dret adquirit dels pensionistes. Les prestacions d'aquest col·lectiu han pujat un 1%, mentre que l'IPC s'acosta al 3%.

El govern central va justificar que no es revaloritzessin les pensions contributives seguint la desviació de l'IPC per la necessitat de complir el compromís de reducció del dèficit i estalviar-se uns 3.800 milions d'euros. La mesura va entrar en vigor l'1 de desembre.

Ara, després d'admetre a tràmit del recurs contra aquest decret llei, el Tribunal Constitucional traslladarà la demanda al Congrés dels Diputats, al Senat i al govern espanyol perquè en un termini de quinze dies hi puguin formular les al·legacions oportunes.
Anar al contingut