Accés al congrés de mòbils
Accés al congrés de mòbils
Hospitalet de Llobregat

Riuades de gent accedeixen a l'aparador mundial de la telefonia mòbil

El príncep d'Astúries inaugura la gran fira que fins dijous farà de Barcelona l'epicentre d'una tecnologia que s'ha infiltrat totalment a les nostres vides. El Mobile World Congress arrenca amb xifres mastodòntiques: 70.000 professionals ja són a Barcelona; 20.000 metres quadrats; 1.500 expositors, 60 dels quals són catalans. Tot en una ubicació nova per a una fira que va desembarcar a Barcelona el 2006: el recinte de la Gran Via.

RedaccióActualitzat
Barcelona ja és l'aparador de la telefonia mòbil. Fins dijous, Barcelona serà l'epicentre d'una tecnologia que s'ha infiltrat totalment a les nostres vides. El Mobile World Congress arrenca amb xifres mastodòntiques: 70.000 professionals ja són a Barcelona; 20.000 metres quadrats; 1.500 expositors, 60 dels quals són catalans, un 40% més que l'any passat. Tot en una ubicació nova per a una fira que va desembarcar a Barcelona el 2006: el recinte de la Gran Via.

La inauguració oficial ha anat a càrrec del príncep d'Astúries, acompanyat de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín; el conseller d'Empresa, Felip Puig; i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria. Les autoritats han fet un recorregut pel recinte, i han visitat els pavellons d'Espanya i Catalunya, sota el paraigua del qual participen en aquest saló desenes de petites i mitjanes empreses del país del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació.

I arrenca també amb cues puntuals. Des de primera hora del matí riuades de gent han accedit al recinte, algunes amb maleta inclosa, fins a convertir-lo en un formiguer. I només s'esperen aglomeracions a la Gran Via, sinó també tot Barcelona, que espera un impacte econòmic de 300 milions d'euros i ha fet que els tots els hotels de Barcelona hagin penjat el cartell de complet.

L'organització ha preparat zones d'esbarjo i 40 punts de restauració per a l'edició més gran d'aquest congrés, en què una de les estrelles serà la tecnologia NFC (Near Field Communication). Permet, entre altres, coses, pagar a distància, identificar-se, obtenir informació i, fins i tot, obrir l'habitació d'un hotel; tot només acostant-hi el mòbil. La recreació d'una ciutat intel·ligent es preveu que sigui una de les zones de la fira més visitades.
Anar al contingut