El president de Foment, Joaqum Gay de Montellà, parla amb Ernest Plana, nou president en funcions de FOEG. (Foto: ACN)
El president de Foment, Joaqum Gay de Montellà, parla amb Ernest Plana, nou president en funcions de FOEG. (Foto: ACN)
Girona

El món econòmic expressa el seu condol per la mort de Jordi Comas

Representants de patronals, associacions sindicals, polítiques i socials lamenten la mort violenta del president de la FOEG.

Actualitzat
El món econòmic català ha expressat aquest dilluns la seva consternació per la mort violenta del president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas, durant un assalt al seu habitatge de Platja d'Aro. La Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) ha emès un comunicat en el qual manifesta la seva "gran tristesa" per la pèrdua de Comas i expressa el seu condol a la família.

El fins ara vicepresident de la federació, Ernest Plana, assumeix la presidència en funcions de la patronal gironina. Plana ha agraït les mostres de suport i condol que estan rebent i ha afegit que "tenim una gran feina per igualar la que ha fet Comas", de qui ha dit que era una persona "inesgotable" que "no volia fallar a ningú".

El president de la Cambra de Comerç de Girona, per exemple, ha qualificat la mort de Comas de "trauma per a tot l'empresariat gironí". Domènec Espadalé ha afegit que deixa un buit al sector. Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig, n'ha destacat l'"empenta". "Era un empresari les 24 hores i un gran lluitador", conclou.

Un exemple de "l'empenta" del país

Els presidents de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, i de Fepime, Eusebi Cima, han traslladat el seu condol a la família de Comas, que formava part dels òrgans de govern d'aquestes dues patronals. Era vicepresident de Foment i membre del comitè executiu de Fepime. Gay de Montellà ha posat Comas com un exemple de "l'empenta" de "la nostra terra" i l'ha definit com "un empresari, però també l'home del turisme a la Costa Brava".

En un comunicat conjunt, les dues organitzacions patronals manifesten la seva confiança que els cossos de seguretat i la justícia acabaran portant davant els tribunals els causants de la mort del president de la FOEG. També destaquen que Comas va actuar "amb compromís" a través de l'associacionisme empresarial a favor de la iniciativa privada i del progrés del país.

El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha "lamentat profundament" la mort de Comas, de qui ha dit que era un "amic" i que la seva mort suposa una "pèrdua molt important" per al teixit empresarial català.

Els dos sindicats majoritaris, CCOOUGT, també han expressat el seu condol per la mort de Comas, del qual han destacat el seu compromís amb les institucions econòmiques de les comarques gironines. Les dues centrals han destacat la relació cordial que sempre va mantenir Comas amb les organitzacions sindicals des de les seves responsabilitats.

Rebrà la Medalla al treball President Macià

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc Xavier Mena, ha destacat en un comunicat "el lideratge, el treball incansable i l'impuls il·lusionant que al llarg de tota la seva trajectòria vital ha ofert a la seva terra i a la seva gent". Mena ha avançat que el govern anunciarà oficialment aquest dimarts que lliurarà a Comas a títol pòstum la Medalla al treball President Macià. "El tràfic traspàs de Comas ha coincidit amb la intenció per part del govern de lliurar-li aquest guardó en reconeixement a tota una vida de treball i esforç".

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha volgut enviar un missatge de condol i de solidaritat a la família de l'empresari per aquesta "tràgica" mort i ha manifestat la seva seguretat que s'investigaran els fets i que se'n buscaran els responsables.

Del món polític gironí, l'alcalde Carles Puigdemont ha expressat el seu condol i ha acudit al minut de silenci que s'ha guardat a Platja d'Aro, mentre que Joaquim Nadal, que també va ser batlle de Girona, n'ha lamentat la pèrdua. L'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, ha assegurat que els lladres "han fet perdre per quatre duros un gran ciutadà" i ha definit Comas com una persona molt estimada al municipi.

En l'àmbit social, els responsables del Girona FC, club del qual Comas era seguidor, han expressat el seu sentiment de "ràbia i impotència" i han assenyalat que el president de la FOEG "formava part de la família blanc-i-vermella".

Anar al contingut