Barcelona

L'hivern ensenya les urpes aquest diumenge amb vent i neu a la Vall d'Aran, però amb un cel assolellat

Temporal de vent i de mar que s'allargarà durant tot el diuemenge. El vent serà molt fort als Pirineus a l'Empordà i a les comarques de Tarragona. Nevarà a la Vall d'Aran. Les temperatures baixaran, però el temps serà en general assolellat.

Actualitzat
Diumenge començarà amb un descens tèrmic marcat i generalitzat que s'anirà accelerant de matinada de diumenge, amb davallades d'entre 4 i 14 graus. El canvi a l'horari d'hivern arriba acompanyat, en aquesta ocasió, per l'hivern meteorològic.

La pertorbació estarà més retirada cap al golf de Gènova, i tindrem l'efecte dels forts vents de tramuntana i mestral. Aquests vents s'emportaran gairebé tota la nuvolositat, per això el cel fora del vessant nord del Pirineu serà bastant assolellat.

Al Pirineu, la irrupció freda farà que totes les precipitacions que caiguin siguin en forma de neu, que afectarà, a tot estirar, la Vall d'Aran, nord del Pallars Sobirà i nord d'Andorra. La ventada farà que, a banda del sol, tinguem un cel ben blau a la major part de Catalunya, amb una atmosfera molt neta i una visibilitat excel·lent.

L'evolució prevista del vent és a la baixa, però de manera molt lenta. El mestral afluixarà al terç sud, tot i mantenir-se cops de 60 o 70 km/h. El vent trigarà més a afluixar al Pirineu occidental i encara es mantindrà molt intens a l'oriental i l'Empordà, amb cops superiors als 100 km/h. El vent seguirà complicant l'estat de la mar, principalment a l'Empordà, i en menor mesura el nord de la costa Central. Us recomanem seguir els avisos de perill meteorològic emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya, que fan referència a les ventades, la neu i l'estat de la mar.

El dia començarà molt fred, tal com es pot veure en el mapa adjunt de diferència de temperatures entre dissabte i diumenge, on es marquen caigudes entre 6 i 14 graus. Serà un matí d'hivern. El fort vent accentuarà aquesta la sensació de fred. Les temperatures màximes també seran clarament més baixes que les de dissabte a tot arreu, amb diferències d'entre 4 i 10 graus a molts indrets. Les més altes quedaran al voltant dels 15 graus cap al litoral.

Pel que fa al País Valencià i les Balears, també patiran el descens de les temperatures. El temps estarà més tranquil cap al llevant peninsular, però no es descarta algun ruixat en retirada a l'arxipèlag. Compte amb el vent fort o molt fort a les illes, especialment a la costa nord de Menorca, on l'onatge podria superar els 6 metres.

I els pròxims dies....

Després de la davallada tèrmica del cap de setmana, les temperatures s'aniran recuperant, però estem pendents de la situació de dimarts: alguns models apunten a un possible episodi de precipitació, no gaire extens, però que es podria complicar amb els termòmetres encara a la banda baixa.






VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut