Cuba

La seva desaparició durant mesos fa que circulin tota mena de rumors sobre l'estat de Fidel Castro

Des de fa mesos que no hi ha imatges de Fidel Castro, i manté un silenci del tot inhabitual. No publica articles a la premsa i ni tan sols va felicitar Hugo Chávez per la seva reelecció. Això ha fet que s'hagin generat molts dubtes sobre l'estat de salut de l'expresident cubà, de 86 anys. Ara, el règim ha intentat desmentir els rumors i ha presentat una carta com a prova de vida.

RedaccióActualitzat
El règim cubà ha començat una operació per desmentir els constants rumors sobre la salut de l'expresident Fidel Castro. La televisió cubana ha fet pública una carta de l'exmandatari de 86 anys.

El ministre de Salut Pública de Cuba, el doctor Roberto Morales, llegeix una carta de Fidel Castro i aquest fet obre l'informatiu de la televisió cubana. Un cop més, es volen desmentir els rumors sobre la seva salut.

L'escrit de Fidel és un missatge de felicitació a un Institut de Ciències que ell mateix va inaugurar fa 50 anys. Immediatament, els diaris oficials van publicar la carta en la qual recorda la importància del centre en l'èxit de la seva salut a Cuba.

Des del 19 de juny l'expresident no publica les anomenades "Reflexiones" a la premsa. Tot tipus de rumors sobre la seva salut i, fins i tot, sobre la seva mort, han circulat per l'illa i l'exterior.

L'última aparició pública de Fidel Castro va ser amb motiu de la visita del Papa Benet XVI a Cuba el mes de juny.

El fet que no hi hagi cap felicitació coneguda de Fidel al seu aliat Hugo Chávez per la victòria electoral a Veneçuela del dia 7 va encendre totes les alarmes. El seu fill ha declarat que "el pare està bé, llegeix i fa exercici".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut