Alep

Fugida massiva de civils d'Alep mentre continuen els combats entre les forces d'Al-Assad i els rebels

Els combats entre les forces d'Al-Assad i els rebels a la ciutat siriana d'Alep continuen, amb resultats desiguals. Mentre se senten els trets i les explosions, la ciutat es buida.

RedaccióActualitzat
Alep, la capital econòmica de Síria i la segona ciutat del país, centra totes les mirades internacionals. Era una ciutat pròspera i dinàmica, però ara els carrers estan pràcticament deserts. I és que Alep s'ha convertit en l'escenari de la que molts afirmen que hauria de ser l'última gran batalla de la guerra civil a Síria.

La ciutat està sent bombardejada de forma indiscriminada amb tot tipus d'armes, helicòpters, armes automàtiques i morters, segons els rebels, que també expliquen: "Ens falta material mèdic, medecines i infermeres. Tenim molta gent ferida que es mor. Que Déu ens ajudi a venjar-nos d'aquest tirà i a desfer-nos-en."

L'exèrcit del règim de Bashar al-Assad fa deu dies que mira de recuperar el control de les zones en mans dels opositors, però, malgrat el seu poderós armament i els bombardejos constants, no aconsegueixen superar els rebels, que estan units de forma desordenada en l'Exèrcit Lliure de Síria i pobrament armats. En les últimes hores, els combats han continuat, però de forma intermitent.

Després de recuperar el control de la capital, Damasc, l'exèrcit sirià vol doblegar els focus de resistència a Alep, que es concentren sobretot al barri de Salahedín. I ho farà costi el que costi, amb una dura ofensiva per terra i aire.

Precisament aquest diumenge, un cop més, l'oposició a l'exili demanava amb urgència que la comunitat els doni armes. També reclamen urgentment ajuda per als milers de desplaçats. L'ONU calcula que en són més de 200.000.

El president del Consell, Abdul  BasetSaïda, ha alertat que la situació a Alep és desesperada, i ha demanat armament als països àrabs i a la comunitat internacional per poder fer front a la maquinària del règim.

L'Observatori Sirià dels Drets Humans avisa que els bombardejos i els combats són els pitjors que s'han viscut fins ara en 16 mesos de revolta. Les Nacions Unides temen pels civils de l'enclavament més poblat de Síria, que estan bloquejats a dins de la ciutat assetjada i no poden fugir dels bombardejos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut