Banderes europees a l'exterior de la seu principal de la Comissió Europea a Brussel·les.
Banderes europees a l'exterior de la seu principal de la Comissió Europea a Brussel·les.
Mèxic

L'Eurogrup insta Grècia a formar govern ràpidament i assumir els ajustos

RedaccióActualitzat
Europa ha reaccionat satisfeta, i alleujada, a la decisió dels grecs de no allunyar-se del camí que li marca el rescat europeu.

Des de Brussel·les, però, no es vol perdre més el temps i insten Atenes a formar ràpidament un govern que assumeixi els postulats d'austeritat. També adverteixen que estaran amatents.

"Seguirem donant suport a Grècia com membre de la família de la Unió Europea i de la zona euro", han assegurat els presidents del Consell Europeu, Herman van Rompuy, i la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, en un comunicat conjunt des de Mèxic, on aquest dilluns assistiran a la cimera del G-20.

El segon acord de rescat de Grècia, han afegit, "és la base" sobre la qual construir el creixement i l'ocupació en aquest país.

Van Rompuy i Barroso s'han mostrat també "plenament conscients" dels sacrificis que es demanen als ciutadans grecs i han volgut "reconèixer el valor i la resistència dels ciutadans grecs".

La nota també apunta que les institucions de la troica estan expectants per poder "tornar a Atenes tan aviat com sigui possible" per parlar i preparar amb el nou executiu del programa de mesures del segon pla de rescat.

Anar al contingut