Antonis Samaràs, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Samaràs ha assegurat que "el poble grec ha votat pel camí europeu i perquè seguim a l'euro". (Foto: EFE)
Atenes

Nova Democràcia convoca un govern de salvació "per seguir a l'euro"

El president del partit conservador Nova Democràcia, Andonis Samaràs, ha assegurat que "el poble grec ha votat pel camí europeu i perquè seguim a l'euro".

RedaccióActualitzat
El president del partit conservador Nova Democràcia, Andonis Samaràs, ha convocat els partits polítics grecs a la formació d'un govern de concentració, tot i que ha destacat, seguint l'argument que votar pel seu partit era votar per l'euro, que els grecs han decidit seguir en la moneda única.

"Convidem totes les forces que comparteixen aquestes conviccions a participar en un govern de salvació nacional. No hi ha temps que perdre. No caben les polítiques de partit", ha afirmat Samaràs en un discurs en el qual ha proclamat la seva victòria, des de la seu de Nova Democràcia a Atenes.

Així, Samaràs ha assegurat que "el poble grec ha votat pel camí europeu i perquè seguim a l'euro".

"Han votat per la feina, la justícia i la seguretat. No més aventures", ha declarat, referint-se a la posició contrària al rescat del segon partit més votat, la Coalició de l'Esquerra Radical (Syriza).

El líder conservador ha afirmat que Grècia "necessita ser governada i serà governada". "En un moment en el qual tot s'ensorra, el poble grec ha confiat en nosaltres el suficient per atorgar-nos el seu vot (...). Els seus sacrificis van a servir per a alguna cosa. És un gran moment per a Grècia i per a la resta d'Europa", ha proclamat Samaràs.

"Volem sortir de la crisi el més aviat possible. Anem a treballar amb la UE per posar en marxa polítiques de desenvolupament i per parar la desocupació", ha afegit.
Anar al contingut