Els treballadors de TMB en una protesta contra la pujada de tarifes.
Els treballadors de TMB en una protesta contra la pujada de tarifes.
Barcelona

TMB congela el sou a 3.800 treballadors del Metro de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha comunicat als treballadors del Metro que els congela els salaris. La direcció de l'empresa ha comunicat la decisió formalment per carta al comitè d'empresa. La comunicació, però, no s'ha fet arribar als treballadors dels autobusos perquè el seu conveni col·lectiu encara està en vigor, tot i que la intenció de TMB també és aplicar-los una congelació salarial. La decisió afecta els 3.300 treballadors de plantilla del Metro i el mig miler de tècnics de TMB que estan fora de conveni.

RedaccióActualitzat
També es congela el sou a 23 directius i se'ls suprimeix una de les 16 pagues que tenien. L'aplicació d'aquesta mesura suposarà un estalvi de 10 milions d'euros del total de 56 que preveu retallar TMB.

L'empresa ha lamentat no haver pogut consensuar les mesures amb el comitè d'empresa i les emmarca en un esforç necessari per "ajudar a la racionalització del pressupost" de TMB pel 2012. La direcció manté el compromís de mantenir la plantilla i, per tant, considera imprescindible la congelació de les nòmines. Així mateix, l'empresa recorda que els 3.300 treballadors de conveni han experimentat des de l'any 2008 un increment en les seves nòmines del 12%.

Els sindicats s'han mostrat molestos amb el pla. Consideren que tenen dret a la revisió salarial que preveia el conveni amb efectes del 2011.  Els treballadors de metro i d'autobús, tot i que la congelació no afecta aquests últims, han convocat per al pròxim dia 8 de febrer una assemblea per decidir les accions que emprendran. A aquestes s'hi afegirà una aturada de 4 hores el 27 de febrer, coincidint amb la inauguració del Congrés Mundial de Mòbils.
Anar al contingut