Imatge d'arxiu d'un avió d'Iberia (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'un avió d'Iberia (Foto: Reuters)
Madrid

Els pilots d'Iberia convocaran vaga al desembre

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) a Iberia ha confirmat que convocarà una vaga al desembre per protestar contra la creació d'Iberia Express. Així ho ha avançat el cap de la secció sindical, Justo Peral, que ha explicat que encara no està clar el calendari de les aturades perquè els pilots esperen saber si els col·lectius de terra i els tripulants de cabina també la secunden. De tota manera, el SEPLA ja ha assegurat que si, finalment, aquests col·lectius decideixen no convocar-la, els pilots mantindran la vaga igualment.

RedaccióActualitzat
El representant sindical ha acusat l'actual gestió d'Iberia de fer la "feina bruta" del conseller delegat de British Airways, Willie Walsh, que pretén, segons ha dit, trencar el conveni dels pilots, que protegeix les operacions d'Iberia a Barajas, limitar-ne el creixement i convertir l'aerolínia espanyola en el seu baix cost particular.

Per aquest motiu, Peral ha assegurat que uns 400 pilots d'Iberia han demanat a l'empresa el seu certificat d'hores de vol per abandonar l'empresa, si finalment es converteix en la companyia de baix cost de la companyia britànica.
Anar al contingut