Manuel Valls, aquesta tarda, durant la seva intervenció a l'Assemblea Nacional de França
Manuel Valls, aquesta tarda, durant la seva intervenció a l'Assemblea Nacional de França
París

Valls proposa una llei per allargar l'estat d'emergència fins a tres mesos

L'Assemblea Nacional debat les mesures per blindar la seguretat del país després dels atemptats de divendres a París

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional francesa debat aquesta tarda les mesures proposades pel president, François Hollande, per reforçar la seguretat després dels atemptats. El primer ministre, Manuel Valls, ha anunciat una iniciativa legislativa per allargar l'estat d'emergència fins a tres mesos. I ha demanat unitat als diputats per aprovar les propostes que anirà posant damunt la taula i que considera necessàries per a l'eficàcia de les forces de l'ordre. Valls també ha parlat dels canvis que es faran a la Constitució, que permetran expulsar imams que incitin a la violència.

Aquest matí, Hollande ha fet una crida a no cedir davant la por, en un acte amb alcaldes de tot el país. El president francès ha tornat a demanar una gran coalició internacional per destruir Estat Islàmic. Assegura que la situació fa necessari limitar certes llibertats i justifiquen la prolongació de l'estat d'emergència.

En el front militar, el portaavions Charles de Gaulle ha sortit en direcció a la Mediterrània Oriental. Segons el president francès, això triplicarà la capacitat ofensiva en els bombardejos a Síria. Aquesta nit, i ja en són tres de consecutives, França, amb el suport de Rússia, ha tornat a bombardejar objectius de l'organització terrorista a Síria. Segons l'observatori dels drets humans sirià, en aquests tres dies d'atacs aeris han mort 33 combatents d'Estat Islàmic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut