Un avió de l'operatiu contra Estat Islàmic a Raqqa
França i Rússia lideren un pacte global contra Estat Islàmic i bombardegen de manera coordinada diversos objectius a Raqqa
Síria

Almenys 33 morts i desenes de ferits entre les files jihadistes pels atacs aeris a Raqqa

L'Observatori Sirià dels Drets Humans diu que els jihadistes i les seves famílies estan fugint de la ciutat en direcció cap a Mossul, també controlada per Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Els atacs aeris de França i Rússia sobre Raqqa, el feu principal d'Estat Islàmic a Síria, han causat almenys 33 morts i desenes de ferits entre les files jihadistes en els últims tres dies. La majoria de les víctimes han mort en els atacs contra llocs de control de l'organització jihadista.

El nombre de morts, però, podria augmentar, ja que hi ha cossos que haurien quedat en molt mal estat i no s'han inclòs en el recompte de víctimes.

Així n'ha informat l'Observatori Sirià dels Drets Humans, que afegeix que els jihadistes i les seves famílies, la majoria estrangers, estan fugint de la ciutat. Segons aquestes fonts, es dirigeixen cap a Mossul, a l'Iraq, també controlada per Estat Islàmic.

França i Rússia lideren un pacte global contra Estat Islàmic i bombardegen de manera coordinada diversos objectius. François Hollande i Vladímir Putin en van parlar aquest dimarts per telèfon, i la setmana que es trobaran a Moscou. El president francès també anirà a Washington per reunir-se amb el mandatari nord-americà, Barack Obama, per consolidar una coalició internacional.

Estat Islàmic va reivindicar els atemptats de París, que van provocar almenys 129 morts i uns 300 ferits.

 

Anar al contingut