Hèctor Bellerín i Leo Messi
Hèctor Bellerín i Leo Messi
Barça

Un Barça amb poc marge de maniobra econòmica afronta el fitxatge de Bellerín i la renovació de Messi

Bellerín és el primer nom que ha sonat per reforçar el Barça de cara a la propera temporada. Però aquesta operació, i d'altres, estaran condicionades per la forma com es resolgui la renovació de Leo Messi.

Actualitzat

Héctor Bellerín ja sap que el Barça el vol, però aquest és tot just el primer pas d'una operació molt costosa per la qual el club encara no ha presentat credencials concretes. Bellerín és el tercer jugador més ben pagat de l'Arsenal, amb un salari que s'acosta als sis milions d'euros anuals, i té sis anys més de contracte.

L'operació Bellerín pot coincidir en el temps amb la renovació de Leo Messi i amb altres fitxatges. A mitja temporada, segons el club, el Barça complia amb la previsió econòmica i comptava a superar els 700 milions d'euros en ingressos. Fins avui, el Barça s'ha estalviat pagar variables per títols, però, per ara, l'únic múscul econòmic que té per afrontar el mercat és la partida prevista en el pressupost anual.

El club encara no ha trobat sortida a jugadors amb qui no compta per a la temporada que ve, de manera que ni pot tenir més marge per gastar ni pot equilibrar els comptes de la present temporada. Ara mateix, per exemple, un jugador com Dybala, per qui la Juventus demana cent trenta milions d'euros, seria gairebé inabastable. El Barça reconeix que es planteja, a mitjà termini, afluixar la ràtio d'endeutament.

En aquest escenari, el club admet la possibilitat que la renovació de Messi es dilati fins al juliol perquè computi en l'exercici econòmic de la temporada que ve. Amb tot, l'argentí, després dels compromisos amb l'Argentina, té previst ser uns dies a Barcelona, on ja hi ha el seu pare i el seu germà, abans de marxar a Rosario. S'hi casa el 30 de juny.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut