Jocs Olímpics

Tòquio organitzarà els Jocs Olímpics del 2020

La candidatura de Tòquio ha estat finalment l'escollida per organitzar els Jocs Olímpics del 2020 després de superar l'altra ciutat finalista, Istambul, en la segona votació de l'assemblea del COI celebrada aquest dissabte a Buenos Aires.

Actualitzat
La candidatura de Tòquio ha estat finalment l'escollida per organitzar els Jocs Olímpics del 2020 després de superar l'altra ciutat finalista, Istanbul, en la segona votació de l'assemblea del COI celebrada aquest dissabte a Buenos Aires. La capital nipona ja havia superat amb escreix la primera votació, en la qual la ciutat turca i Madrid havien empatat a menys vots.

Així doncs, Madrid 2020 ha quedat eliminada en el primer estadi de les sessions, en perdre el desempat resultant. És la tercera vegada consecutiva que Madrid perd la designació per ser seu olímpica. Jo ho havia intentat per als anys 2012 i 2016.

Les reaccions de la delegació espanyola no s'han fet esperar i el president Mariano Rajoy ha volgut enviar un missatge d'ànims en unes declaracions que ha realitzat a l'hotel de la candidatura de Madrid. Els esportistes que recolzaven la candidatura com Jenifer Pareja o Mireia Belmonte han rebut la notícia amb tristesa i desil·lusió davant la inesperada eliminació de la seva seu. El Príncep Felip ha reconegut, també, la desil·lusió pel fet que Madrid no hagi estat escollida com a seu dels Jocs Olímpics de 2020 però ha convidat a tornar-se a aixecar després d'aquest cop. L'alcaldesa de Madrid, Ana Botella i el president de la comunitat, Ignacio González, s'han negat a fer declaracions als periodistes que es trobaven a l'hotel on s'ha celebrat l'elecció.

Tòquio celebra l'èxit

La noticia de la victòria de Tòquio es coneixia de matinada. Aquest diumenge la ciutat nipona s'ha despertat enmig d'un ambient festiu. Una bona mostra n'és la festa que s'ha organitzat aquest matí davant el govern metropolità per agrair -a la seva manera- amb discursos i actuacions de "cheerleaders", la designació de la capital nipona com a seu olímpica. Aquesta vegada s'ha complert el pronòstisc i la ciutat que ha estat la favorita durant els últims mesos ha estat finalment l'escollida.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut