María Vicente arribant a la meta amb cara de patiment.
María Vicente, campiona d'Espanya en 60 m tanques (RFEA)
Atletisme

Soler, Mechaal, Bestué, Vicente, Alfonso i Guerrero: jornada d'or de l'atletisme català

Meritxell Soler ha estat subcampiona d'Espanya de marató, i Adel Mechaal, Esther Guerrero, María Vicente i Jaël Bestué obtenen grans marques al Campionat d'Espanya d'atletisme de pista coberta, que s'ha celebrat a Ourense

Redacció Esport3Actualitzat

Magnífica collita de resultats de l'atletisme català aquest cap de setmana. Meritxell Soler s'ha proclamat subcampiona d'Espanya de marató a Sevilla, amb una marca de 02:24:57, nou rècord català absolut de la distància, que, en principi, li garanteix plaça per als Jocs Olímpics d'aquest estiu. La marca d'avui és, a més, la tercera millor marca espanyola de tots els temps.

Per als Jocs de París, ara mateix les tres places per disputar la marató són per a Majida Maayouff, Esther Navarrete i Meritxell Soler. Majida Maayouff té el rècord d'Espanya (02:21:27), fet a València al desembre. Esther Navarrete, que ha debutat a Sevilla, ha fet 02:24:40 i com que és campiona d'Espanya té plaça segura per als Jocs.

Meritxell Soler, al davant d'Esther Navarrete durant la marató de Sevilla


La tercera plaça olímpica és per a Meritxell Soler. Sobre el paper, només l'hi podria treure Fátima Ouhaddou, que va fer 02:25:30 en l'última edició de la marató de València, al desembre. Només ho podria intentar a Barcelona, el 10 de març, ja que és l'última marató --que transmetrà Esport3-- que es disputa abans que es decideixi quines tres atletes són les seleccionades per al Jocs.


Èxits també al Campionat d'Espanya indoor

Ourense ha acollit també aquest cap de setmana els Campionats d'Espanya, amb molts èxits també per als atletes catalans.

María Vicente s'ha imposat en la prova dels 60 metres tanques amb millor marca personal: 08.06.

Adel Mechaal ha guanyat la prova dels 1.500 metres masculins, amb un temps de 03:43.37. És el novè títol estatal que acumula l'atleta de Palamós, que ahir va pujar al calaix més alt del podi en la distància dels 3.000 metres.


També hi ha hagut victòria catalana en els 1.500 metres femenins, en què Esther Guerrero s'ha mostrat molt superior a totes les rivals i s'ha penjat l'or amb un temps de 04:21.81.

Adrià Alfonso ha estat campió en la prova de 200 metres llisos i ha revalidat l'or de l'any passat, a més d'obtenir un nou rècord de Catalunya absolut amb una marca de 20.90:

Jaël Bestué va guanyar dissabte la prova dels 60 metres dels Campionats d'Espanya. L'atleta de Sant Cugat, que havia fet marca personal en semifinals amb 07.17, s'imposava també amb claredat en la final, amb 07.22. Títol de campiona d'Espanya i classificada per als Mundials de Glasgow.

En total, els atletes catalans han obtingut 15 medalles al Campionat Absolut d'Espanya indoor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut