L'amfiteatre de Mèrida acollirà un torneig de pàdel
Pàdel

Polèmica a Extremadura per la celebració d'un torneig de pàdel a l'amfiteatre de Mèrida

La Junta d'Extremadura vol que l'amfiteatre romà de Mèrida, una de les joies de l'antiga ciutat, aculli la celebració d'una prova del World Paddle Tour, en una decisió que ha provocat tot tipus de protestes

Actualitzat

El govern d'Extremadura no canviarà l'escenari de la prova del World Paddle Tour 2015, prevista per al proper mes de maig a Mèrida, a l'amfiteatre romà, malgrat les crítiques polítiques i les 3.000 signatures recollides fins al moment en una campanya posada en marxa a internet. La prova del circuit es disputarà a la capital extremenya entre el 4 i el 10 de maig i reunirà els millors jugadors d'aquest esport a nivell internacional. La primera formació política a llançar la veu d'alarma va ser IU, que va considerar que la prova és "incompatible" amb la conservació del monument i la seva qualificació amb el més alt nivell de protecció com a bé d'interès cultural. A les protestes d'IU s'hi han anat sumant la resta de forces polítiques i plataformes veïnals.

L'alcalde de Mèrida, Pedro Acedo, va sortir al pas de les primeres crítiques i va assenyalar que el consorci de la ciutat monumental té tècnics molt especialitzats "i si hi donen el vistiplau és perquè no hi ha cap perill". Ara ha estat el torn de la vicepresidenta regional Cristina Tinent, que, a preguntes dels periodistes, ha assegurat aquest divendres que no es canviarà la ubicació perquè l'objectiu és donar més projecció mundial a aquest espai. "Respectant totes les opinions", ha dit Tinent, creuen que és una acció "estratègica" per a la difusió de l'esport, la cultura i el turisme, que va creixent a la regió per accions "controvertides" com aquestes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut