Fórmula 1

Mosley demana que es convoqui una assemblea extraordinària a la FIA arran de l'escàndol sexual

Max Mosley ha demanat al Senat de la FIA que es convoqui una assemblea general en aquest organisme arran de l'escàndol sexual amb referències nazis que va protagonitzar i que va recollir en fotografies el tabloide "News of the Word". Mosley vol discutir "l'aparentment il·legal invasió". Així ho ha afirmat la FIA des de Bahrain, on aquest cap de setmana es disputa el Gran Premi. L'organisme ha informat també que la trobada serà a París com més aviat millor. Precisament, a Bahrain quatre escuderies han demanat la dimissió de Mosley.

Des de Bahrain quatre escuderies s'han pronunciat a favor de la dimissió del president de la Federació Internacional d'Automobilisme. Mosley no ha anat al circuit de Bahrain i aquest dijous s'ha sabut que el príncep d'aquest país l'ha declarat persona no grata.

Mai un absent havia estat tan protagonista. A Bahrain no es parla de la cursa i l'escàndol sexual de Max Mosley és el tema del dia. Aquest dijous quatre grans constructors: Mercedes, Honda, Toyota i BMW han emès comunicats en què no arriben a demanar-ne la dimissió però gairebé. Diuen que el que s'ha publicat sobre Mosley és inacceptable, que danya la imatge de la Fórmula 1 i que la FIA s'ha de plantejar si el britànic ha de seguir com a president.

Tot plegat, un escàndol que ja hi ha qui interpreta com una venjança de Ron Dennis per la vergonya de veure's sancionat l'any passat per l'afer de l'espionatge. Coincidència o no, a Bahrain serà la primera vegada que McLaren tindrà el deshonor d'ocupar l'últim lloc del "pitlane", el que li correspon amb la llei a la mà per haver quedat últims en la classificació de constructors 2007.

I és que a Austràlia i a Malàisia se'ls havia indultat. Sigui com sigui, a Mosley les crítiques li plouen de tots costats. Moltes associacions jueves n'han demanat la dimissió i fins i tot el govern de Bahrain l'ha declarat persona no grata. Entre els pilots, silenci. També de Fernando Alonso que, entre bromes, ha dit que no ha vist el vídeo de la polèmica.

De fet, Mosley no ha anat al circuit de Bahrain i aquest dijous s'ha sabut que el príncep d'aquest país l'ha declarat persona no grata.

Sumar algun punt

En el vessant purament esportiu, Alonso arriba amb l'únic objectiu de sumar algun punt en un circuit en què és qui més vegades ha guanyat. Els favorits, de nou, Hamilton i Räikkönen.

NOTÍCIES RELACIONADES