Mireia Belmonte, exhibint l'or olímpic de Rio (Reuters)
Mireia Belmonte, exhibint l'or olímpic de Rio (Reuters)
Natació

Mireia Belmonte, en la llista de Fancy Bears d'atletes que van consumir substàncies dopants amb permís

Un grup de pirates informàtics russos va aconseguir els documents que donaven permís per causes mèdiques a una sèrie d'atletes a prendre substàncies dopants. Mireia Belmonte és una de les esportistes de la llista

Actualitzat

Fancy Bears, el grup de pirates informàtics russos que van accedir als arxius de l'Agència Mundial Antidopatge, ha implicat en la seva última llista d'esportistes que van prendre medicaments prohibits amb permís de les autoritats esportives la badalonina Mireia Belmonte.

La nedadora va obtenir un Certificat d'Exempció Terapèutica el 7 de juliol de l'any 2009 per prendre salbutamol, un dilatador bronquial indicat contra l'asma. El permís tenia validesa fins al 27 de maig del 2013. Belmonte no ha amagat mai la seva condició d'asmàtica, ni la seva al·lèrgia al clor.

Aquest grup de pirates informàtics han publicat fins ara tres entregues de noms d'esportistes que han rebut permisos per prendre substàncies vetades. Entre els més coneguts, destaquen la gimnasta nord-americana Simone Biles, les seves compatriotes tenistes Venus i Serena Williams i la jugadora de la WNBA Brittney Griner, els ciclistes britànics Chris Froome i Bradley Wiggins i la tenista txeca Petra Kvitova.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut