Meritxell Soler debutarà en uns Jocs Olímpics
Atletisme

Meritxell Soler agafa el relleu de Marta Galimany en la marató olímpica

L'atleta bagenca debutarà en la prova de marató dels Jocs Olímpics de París. Fins fa pocs mesos encara combinava l'atletisme amb la seva professió d'odontòloga en una clínica dental.

Actualitzat

Ja és oficial. Meritxell Soler serà olímpica a París en la prova de marató. 42,195 quilòmetres per la capital francesa i el premi a la perseverança i una progressió constant en els últims 3 anys. La bagenca del Club Atlètic Manresa ha entrat en la llista de tres atletes seleccionades que ha fet pública la Federació Espanyola d'Atletisme aquest migdia.

Subcampiona al campionat d'Espanya de marató de Sevilla, Soler va fer la tercera millor marca de la història amb 2h 24' 57". La deixeble de Joan Lleonart ja va participar l'estiu passat al mundial de Budapest i ara debutarà en uns Jocs Olímpics agafant el relleu de la també catalana Marta Galimany a Tòquio 2021, que aquesta vegada no podrà repetir en uns Jocs. Les companyes de Meritxell Soler a París seran Majida Maayouf, que fa pocs mesos va obtenir el passaport espanyol, i Ester Navarrete.

Meritxell Soler és odontóloga i aquest és el primer any que es dedica de forma gairebé professional a l'atletisme. Fins fa poc encara treballava 35 hores setmanals a la clínica dental. Amb 31 anys li arriba la gran recompensa de la seva carrera esportiva i es confirma com la millor especialista catalana de marató.

La marató olímpica recorrerà l'origen del feminisme

El recorregut de la marató olímpica d'aquest estiu reproduirà la marxa de més de 6.000 dones del 5 d'octubre de 1789 quan van anar de París a Versalles per equiparar els seus drets als dels homes davant del rei Lluís XVI i la seva esposa Maria Antonieta. Amb la Revolució Francesa va néixer el moviment feminista i el traçat per la capital francesa seguirà els passos de les dones que van marxar fins a Versalles per anar a buscar els monarques i portar-los fins a París davant dels ciutadans.

El perfil és tan reivindicatiu com exigent. Un desnivell acumulat de 847 metres, un autèntic trencacames que passarà per la París monumental. Sortirà de l'Ajuntament de París i acabarà a l'esplanada dels Invàlids. Els corredors passaran per punts icònics com l'Òpera de París, els Jardins de les Tulleries, les Piràmides del Louvre, la plaça de la Concòrdia, el Grand Palais, el Palau de Versalles i la Torre Eiffel. 

El recorregut de la marató olímpica de París 2024 passa pels llocs icònics de la capital francesa

Ibrahim Chakir també s'estrena

En categoria masculina, l'atleta de Vilafranca del Penedès Ibrahim Chakir també s'estrenarà en una marató olímpica. Ja tenia la plaça assegurada com a campió d'Espanya. Va debutar en la distància el 2022 i en la seva quarta marató va establir una marca personal de 2 h 07′ 48″, que li va donar la victòria a Sevilla i el bitllet olímpic. L'estiu passat també va participar en el mundial de Budapest, on va acabar 23è. L'acompanyaran Tariku Novales i Yago Rojo.

 

 

 

 

Anar al contingut