Lewis Hamilton
Hamilton i Mercedes comencen la temporada de la mateixa manera que van acabar l'anterior (Reuters)
Motor

Hamilton sortirà des de la "pole position" al Gran Premi d'Austràlia, amb Rosberg al segon lloc

Carlos Sainz sortirà setè i Fernando Alonso dotzè després d'una qualificació que s'ha disputat amb unes normes d'eliminació noves i molt discutides

Actualitzat

El vigent campió mundial, Lewis Hamilton, sortirà des del primer lloc de l'engraellat aquest diumenge al Gran Premi d'Austràlia de Fórmula 1, el primer de la temporada, que es disputa al circuit d'Albert Park de Melbourne. L'anglès ha sumat la cinquantena "pole position" de la seva carrera en haver fet un millor temps d'1:23,837, gairebé quatre mil·lèsimes menys que el seu company a Mercedes, Nico Rosberg, que sortirà amb ell des de la primera fila.

A la segona fila se situaran els dos pilots de Ferrari, el quàdruple campió Sebastian Vettel -tercer en la cronometrada principal- i Kimi Räikkönen, l'últim campió del món de la "Scuderia", el 2007.

El madrileny Carlos Sainz sortirà setè en la primera prova de l'any, al costat de l'australià Daniel Ricciardo, però al darrere del seu company a Toro Rosso, Max Verstappen, que arrencarà cinquè. L'holandès sortirà al costat de Felipe Massa, sisè.

Fernando Alonso sortirà dotzè. El doble campió mundial arrencarà des de la sisena fila, al costat del finlandès Valtteri Bottas, onzè en la qualificació. Tots dos situats una filera al darrere dels dos pilots de Force India, Sergio Pérez i Nico Hülkenberg. Esteban Gutiérrez, que, després de dos anys a Sauber i un com a provador de Ferrari, torna a la Fórmula 1, sortirà vintè

La qualificació d'aquest dissabte s'ha disputat en un nou format que eliminava, cada noranta segons -en els últims minuts de cadascuna de les tres rondes- el pilot amb el pitjor temps. Aquest sistema no ha acabat de convèncer a causa de les situacions inversemblants que ha provocat. Per exemple, veure Vettel ja vestit de carrer, sabent-se ja eliminat però en el tercer lloc, mentre els principals pilots encara eren en pista.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut