Austràlia
L'aigua ha estat l'enemic dels pilots en la primera jornada a Austràlia (EFE)
Fórmula 1

Hamilton repeteix el millor temps i Alonso i Sainz ressorgeixen en el segon entrenament d'Austràlia

La pluja ha acabat de malbaratar la primera jornada per a molts equips, tot i que Sainz i Alonso han pogut millorar l'actuació del matí

Francesc RosésActualitzat

La primera jornada d'entrenaments oficials de la temporada de Fórmula 1 s'ha disputat en condicions de pista molt canviants, de manera que no s'han pogut treure conclusions importants sobre el primer contacte que han tingut amb la competició els participants en el Mundial.

Lewis Hamilton ha marcat el millor temps en cada una de les dues sessions disputades. Ha fet les voltes en el moment adequat pel que fa a l'estat de la pista i als pneumàtics que s'havien de fer servir. La dada més destacada és que no ha estat el mateix respecte al seu company d'equip Nico Rosberg, que ha rodat en condicions diferents a la primera sessió, i ha tingut una sortida de pista al començament de la segona.

Els rivals teòricament més pròxims de Mercedes, els pilots de Ferrari, no han rodat tampoc en les mateixes condicions. Sebastian Vettel  no se l'ha volgut jugar en una pista molt relliscosa, i fins i tot no ha marcat temps en la primera sessió. El seu company Kimi Raikkonen ha volgut estar més estona en contacte amb la pista i ha aconseguit bons registres en cada moment. A Ferrari encara estan sorpresos del magnífic comportament que va tenir el pilot finlandès en les simulacions de cursa que va dur a terme en els entrenaments de Montmeló, en què va ser molt més regular que el mateix Vettel.

Bona impressió també en aquests primers entrenaments dels pilots de Red Bull, que no han tingut problemes seriosos de fiabilitat; i dels de Toro Rosso, amb un Carlos Sainz menys espectacular, però més segur que Max Verstappen, a qui l'equip ha castigat sense rodar en la segona sessió per evitar que destrossés el monoplaça.

Positiu també el començament de McLaren en aquest Mundial, donat que els monoplaces de Fernando Alonso i Jenson Button han tingut pocs problemes de fiabilitat i han estat ràpids en la fase dels entrenaments, en què han fet els millors registres.

Aquest dissabte es podran treure les primeres conclusions. D'entrada, en la tercera sessió d'entrenaments que, probablement, es podrà fer sobre pista eixuta, i, sobretot, en la sessió de classificació, en què es posarà en marxa, en les seves tres parts, el nou procediment de la FIA per eliminar un rere l'altre els participants en les tres sessions. La nova normativa implicarà l'eliminació de l'últim pilot classificat en uns períodes determinats de les Q1, Q2 i Q3. Amb altres paraules: la "pole" se l'endurà l'últim pilot que es quedi sobre la pista al final de la Q3.

En la cursa també hi haurà novetats importants, donat que els equips tindran més opcions d'estratègia al poder fer servir fins i tot tres compostos diferents de pneumàtics, un fet que, sobre el paper, farà augmentar el nombre d'aturades al box.

Resultats

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1: 38,841
2. Nico Hülkenberg (Force India) 1: 39,308
3. Kimi Räikkönen (Ferrari) 1: 39,486
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1: 39,535
5. Carlos Sainz (Toro Rosso) 1: 39,694
6. Fernando Alonso (McLaren) 1: 39,895
7. Jenson Button (McLaren) 1: 40,008
8. Sebastian Vettel (Ferrari) 1: 40,761
9. Sergio Pérez (Force India) 1: 41,256
10. Daniïl Kvyat (Red Bull) 1: 42,411
11. Esteban Gutiérrez (Haas) 1: 42,891
12.  Pascal Wehrlein (Manor) 1: 43,401
13. Romain Grosjean (Haas) 1: 43,731
14. Rio Haryanto (Manor) 1: 44,304
15. Nico Rosberg (Mercedes) 1: 47,356
16. Kevin Magnussen (Renault) sense temps
17. Jolyon Palmer (Renault) s.t.
18. Felipe Massa (Williams) s.t.
19. Valtteri Bottas (Williams) s.t.
20. Marcus Ericsson (Sauber) s.t.
21. Felipe Nasr (Sauber) s.t.
22. Max Verstappen (Toro Rosso) s.t.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut