Kelvin Kiptum amb posat seriós (Reuters)
Imatge d'arxiu de Kelvin Kiptum (Reuters/Andrew Boyers)
Atletisme

Gir en el cas de Kelvin Kiptum: el pare de l'atleta demana investigar la seva mort

La mort de Kiptum, de 24 anys, ha causat una enorme commoció a Kenya

Redacció Esport3Actualitzat

El món de l'atletisme està de dol després que Kelvin Kiptum, plusmarquista mundial de marató, morís diumenge en un accident de trànsit. Dilluns, el seu pare va demanar al govern de Kenya que s'investiguin les circumstàncies de l'accident, en què també va morir el seu entrenador i va sobreviure un tercer acompanyant.

"Fa uns dies van venir unes persones que buscaven el Kelvin, però es van negar a identificar-se. Els vaig demanar que em presentessin alguna identificació, però van optar per marxar", explica Samson Cheruiyot, pare de l'esportista.

Jonathan Bii, el governador del comtat kenyà Uasin Gishu, lloc on va passant l'accident, també està en la mateixa línia.

"Estem molt tristos per la pèrdua de Kiptum i demanem a la policia que acceleri les investigacions perquè puguem saber què va causar l'accident", diu el governador Bii, sumant-se a la petició del pare.

En declaracions recollides per mitjans locals, el pare es mostrava consternat per la sobtada mort del seu fill i explicava com es va assabentar del tràgic accident:

"El Kelvin era el meu únic fill. Ens ha deixat a mi, a la seva mare i als seus fills. Estic profundament trist. Vaig rebre la notícia de la mort del meu fill mentre veia les notícies. Vaig anar al lloc de l'accident, però la policia havia portat el cos a Eldoret."

 

La mort de Kelvin Kiptum ha generat gran commoció tant al seu país, Kenya, com en el món de l'esport. L'atleta va destrossar el rècord mundial de marató, amb un temps de 2:00:35, a Chicago l'any 2023. El kenyà s'estava preparant per a una fita històrica i baixar de les dues hores en una marató.

 

Anar al contingut