Chris Froome intentarà revalidar la victòria al Tour
Ciclisme

Els Pirineus decidiran el pròxim guanyador del Tour

Als corredors els esperen tres etapes de muntanya on Chris Froome intentarà repetir les demostracions de força de les edicions anteriors per acabar passejant-se vestit de groc als Camps Elisis de París diumenge que ve

Santi PadróActualitzat

Els Pirineus esperen el Tour de França. Fins aquest dimarts no es reprèn la competició i ho fa amb tres etapes d'alta muntanya per endavant, la primera, amb part del recorregut per territori català. Els Pirineus han de servir per trencar la igualtat entre els candidats a la general i començar a definir el possible guanyador.

Jornada de descans al Tour després de deixar enrere els Alps i abans de començar els Pirineus, on es pot decidir qui és el guanyador. Als corredors els esperen tres etapes de muntanya, on Chris Froome intentarà repetir les demostracions de força de les edicions anteriors per acabar passejant-se vestit de groc als Camps Elisis de París diumenge que ve. El seu màxim rival està a les seves files, el seu company d'equip i mallot groc, Geraint Thomas.

L'etapa de dimarts, amb 218 quilòmetres, és la més dura del Tour. Hi haurà cinc ports, dos de quarta categoria al començament, i un final, amb l'arribada a les comarques de Lleida, amb la pujada al Portilló per acabar amb un descens de 10 quilòmetres fins a Bagnères-de-Luchon.

En la jornada de dimecres, els corredors s'enfronten a un autèntic trencacames, una etapa explosiva de només 65 quilòmetres. Serà l'etapa reina d'aquest Tour. Hi haurà dues pujades de primera categoria per acabar amb l'ascens al coll de Portet de categoria especial amb 2.215 metres.

En la de dijous hi haurà poca muntanya i divendres arriba la traca final amb una etapa de 200 quilòmetres amb la pujada al coll d'Aspin de primera i el Tourmalet per acabar amb l'ascens al coll d'Aubisque i una baixada de 20 quilòmetres.

Per si de cas els Pirineus no defineixen el vencedor del Tour, encara queda l'etapa número 20, una contrarellotge individual de 31 quilòmetres que pot decidir qui acaba vestit amb el mallot groc a París.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut