Geraint Thomas celebra la victòria d'etapa a Alpe d'Huez (@LeTour)
Ciclisme

Geraint Thomas repeteix victòria a l'Alpe d'Huez i referma el liderat al Tour

El ciclista gal·lès de l'equip Sky s'ha imposat en l'esprint final al grup de favorits davant de Tom Dumoulin, Romain Bardet i Chris Froome, que no ha bonificat i es manté segon de la general, a 1 minut i 39 segons del líder

David CarballoActualitzat

Geraint Thomas ha repetit victòria en la 12a etapa del Tour amb final al mític port de l'Alpe d'Huez i s'ha refermat en el liderat de la classificació general. El ciclista gal·lès de l'equip Sky s'ha imposat en l'esprint final al grup de favorits davant de Tom Dumoulin, Romain Bardet i Chris Froome, que no ha bonificat i es manté segon, a 1 minut i 39 segons del líder i company d'equip.

L'holandès Steven Kruijswijk ha anat escapat molts quilòmetres en solitari fins que els favorits han atacat a les dures rampes de l'última ascensió de la jornada. Bardet ha estat el primer a provar-ho i ha obert un petit forat, però insuficient. Poc després ha estat Froome el que ha marxat en solitari i semblava deixar enrere els rivals, però Dumoulin i Thomas han resistit i, finalment, tots quatre, juntament amb Mikel Landa, s'han acabat disputant la victòria d'etapa.

Thomas s'ha reivindicat i ha sumat el segon triomf consecutiu d'etapa, que desafia el domini del teòric líder del seu equip, Chris Froome, que veu com se li complica guanyar la ronda francesa per cinquena vegada després del pas pels Alps. El mallot groc té ara 1 minut i 39 segons d'avantatge sobre Froome i 1.50 sobre Dumoulin.

Thomas ha fet història, ja que s'ha convertit en el primer corredor que guanya en aquesta estació d'esquí portant el mallot groc de líder. I això que era la 30a arribada a l'Alpe d'Huez. L'etapa reina dels Alps no ha provocat grans diferències entre els favorits del Tour, però ha servit per confirmar el domini de l'equip Sky, que no ha donat opcions als rivals.

Aquest divendres es disputarà la tretzena etapa, entre Bourg D'Oisans i Valence, de 169,5 quilòmetres de recorregut, teòricament una jornada de transició per als favorits i que pot ser propícia perquè arribi una escapada.

Nibali abandona per una fractura en una vèrtebra

El ciclista italià de l'equip Bahrain-Merida Vincenzo Nibali ha abandonat el Tour després de la 12a etapa com a conseqüència d'una caiguda durant l'ascensió a l'Alpe d'Huez. Nibali ha caigut després de topar amb una moto de policia i, malgrat que ha pogut creuar la línia d'arribada, ha estat traslladat a un hospital per fer-se unes radiografies que han confirmat una fractura de la desena vèrtebra.

ARXIVAT A:
Tour de França
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut