El Reial Madrid es classifica per a la final de la Champions League davant d'un espès Manchester City (1-0)

La final de Milà del 28 de maig serà íntegrament madrilenya, Atlètic de Madrid contra Reial Madrid, reedició de la final del 2014

Oriol LlachActualitzat

Partit de tornada de semifinals de la Champions entre el Reial Madrid i el Manchester City, noranta minuts per plantar-se a la final de Milà i enfrontar-se a l'Atlètic de Madrid. Amb un 0-0 a l'anada, tot per decidir en un Santiago Bernabéu ple de gom a gom. Coincidint amb l'Open de Madrid, la llotja s'ha omplert amb els millors tenistes, entre ells, Rafa Nadal o Novak Djokovic.

Només començar, males notícies per als anglesos, Kompany, referència a la defensa, s'ha lesionat tot sol i ha hagut de deixar el terreny de joc. Mangala ha entrat en el seu lloc. El retornat Cristiano Ronaldo ha tingut la primera oportunitat en una rematada, centrada de Carvajal, i pilota fora. Primer avís per a Hart. Al minut 19, Gareth Bale ha sabut desfer-se del seu marcador a l'àrea petita, xut creuat, sense angle i Fernando desvia lleugerament amb el peu enviant la pilota al fons de la xarxa, 1-0, gol en pròpia porta, mentre el Bernabeu embogia. A partir de llavors, el Madrid ha pujat una velocitat en el ritme de joc i poc després Sergio Ramos ha fet el segon rematant una falta, però l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc de Pepe.

El Manchester City no acabava d'entrar en el partit, molt espès, perdent pilotes i deixant que el Reial Madrid guadís de la possessió amb total comoditat, però just abans del descans Fernandinho ha estavellat la pilota al pal en la primera arribada dels anglesos a la porteria de Keylor Navas.

A la represa, el Madrid ha sortit a resoldre l'eliminatòria, dues intervencions de mèrit de Joe Hart han mantingut les opcions del City de classificar-se, mentre que l'ofensiva dels anglesos seguia dispersa i relegada a iniciatives individuals esporàdiques. Els homes de Pellegrini han cedit tota la iniciativa als blancs que veient la poca capacitat de reacció dels anglesos, han reduït la intensitat, cosa que ha creat molts nervis a les grades del Bernabéu en veure com el Madrid no acabava de rematar l'eliminatòria i jugava amb foc. Però a cop de sang freda, els blancs han sabut adormir el partit per deixar que el rellotge anés avançant. A les acaballes del partit, però, el "Kun" Agüero, en la primera pilota que tocava amb solvència, ha encanonat des de fora l'àrea que ha fet saltar totes les alarmes al Bernabéu. Però tot ha quedat en un intent estèril i el Madrid encara ha tingut una ocasió en el temps de descompte per fer el segon si James no hagués relliscat just davant del porter dels anglesos.

La final del Lliga de Campions de la temporada 2016 serà totalment madrilenya, la reedició de la final del 2014, l'Atlètic de Madrid s'enfrontarà al Reial Madrid, derbi d'alt voltatge madrileny per ser el millor equip d'Europa. La cita, el dissabte 28 de maig a les 20:45, en directe per TV3.