El peregrinatge a la porta 21 de l'estadi de Cornellà-el Prat no ha parat des de la mort del jugador. (Foto: EFE)
El peregrinatge a la porta 21 de l'estadi de Cornellà-el Prat no ha parat des de la mort del jugador. (Foto: EFE)
Espanyol

El cos de Dani Jarque arriba a Catalunya i s'instal·la la capella ardent a l'estadi

El fèretre amb les despulles de Dani Jarque ha arribat aquesta matinada a Catalunya. Ho ha fet a quarts de cinc, a la terminal corporativa de l'aeroport del Prat, i una estona després d'arribar un altre avió privat on viatjaven el president de l'Espanyol, Daniel Sánchez-Llibre, el conseller Germán de la Cruz i el secretari de Vicepresidència del govern català, Rafel Niubò. El fèretre de Dani Jarque ha anat al tanatori de Sant Boi, des d'on s'ha traslladat a l'estadi de Cornellà-el Prat. Des de les vuit del matí, la família de Dani Jarque vetlla el fèretre en la més estricta intimitat, al mateix estadi, i a les dues del migdia s'obrirà la capella ardent al públic. La capella estarà oberta fins a les sis de la tarda. A l'aeroport, Daniel Sánchez-Llibre ha agraït l'ajuda de les autoritats.

Actualitzat
Capella ardent a Cornellà-el Prat

L'Espanyol ha habilitat la zona presidencial del nou estadi de Cornellà-el Prat per a la capella ardent de Dani Jarque, que estarà oberta entre les dues del migdia i les sis de la tarda d'aquest dimarts. Així ho ha comunicat el vicepresident del club, Joan Collet, que ha comparegut davant la premsa. El club perico ha informat, a més, que l'accés per entrar a la capella ardent de Jarque serà per la porta 25 del nou estadi de Cornellà. A partir de les sis, la capella quedarà tancada a la intimitat dels familiars més pròxims de Jarque.

Joan Collet també ha agraït el "suport de totes les institucions, començant pel govern d'Espanya, per boca de diversos ministeris, així com del govern italià i la Generalitat de Catalunya". Collet també ha revelat que el club ha rebut "nombroses" peticions d'informació d'entrenadors, presidents i jugadors d'altres clubs "que volen ser presents en la cerimònia" de comiat de Jarque.

Pelegrinatge de seguidors pericos

El representant de Dani Jarque, Màgic Díaz, ha donat les gràcies per les mostres de condol rebudes. Precisament, al nou estadi ha continuat el pelegrinatge de seguidors. Durant tota la jornada de dilluns ha continuat l'homenatge a Dani Jarque a l'accés 21 de l'estadi. També hi ha anat un company del capità, el migcampista blanc-i-blau Òscar Sielva, que, igual que Nico Pareja, ha deixat la seva samarreta en aquest improvisat santuari. I uns metres més enllà, a la botiga de l'Espanyol, tots aquells que compraven una samarreta s'han trobat que el club ha decidit fer gratuïta l'estampació del dorsal i el nom de Dani Jarque. Recordem que s'ha obert una campanya perquè el nou estadi de l'Espanyol, que encara no té nom oficial, porti el nom de Daniel Jarque.

Solidaritat del futbol català i espanyol

El Barça ha posat les banderes a mig pal en senyal de dol. És una més de les mostres de dolor que tot el futbol català i espanyol estan compartint des de dissabte amb la família blanc-i-blava. Aquest dilluns, la desgraciada notícia ha estat també protagonista en la concentració de la selecció espanyola. Des de tota la geografia futbolística han arribat reaccions. Les més sentides, les d'aquells que havien compartit vestidor amb Jarque, com l'exespanyolista Albert Riera.

Agilitar els tràmits

La delegació de l'Espanyol a Itàlia, amb el president Sánchez Llibre, el conseller responsable de l'àrea esportiva, Germán de la Cruz, i el secretari de la Vicepresidència del Govern de la Generalitat, Rafel Niubó, va treballar durant tot dilluns per accelerar al màxim uns tràmits de repatriació que s'haurien allargat uns quants dies. L'autòpsia al cos del capità de l'Espanyol, que va morir dissabte al vespre, es va practicar dilluns al matí. L'autòpsia, ordenada pel fiscal de Florència, Francesco Tei, va començar poc després de les nou del matí i es va acabar pocs minuts abans de les dues del migdia.

La va fer la metgessa italiana Focardi, i després el metge del club, Miquel Cervera, va precisar que les autòpsies es divideixen en tres parts, la visual, la microscòpica i la toxicològica, i que la visual "ha anat bé". El delegat del club, José María Calzón, en confirmar que ja s'havia acabat l'autòpsia, es va limitar, en la mateixa línia que Cervera, a indicar que "tot ha anat bé".

La família no va viatjar a Florència

El president Daniel Sánchez Llibre, acompanyat de Mauricio Pochettino i d'altres membres del cos tècnic i el consell, van visitar la família de Jarque, que finalment es va quedar a Catalunya a l'espera que arribessin les despulles del jugador.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut