Les sospites de dopatge sempre han perseguit Lance Armstrong (Foto: Reuters)
Ciclisme

El COI treu a Lance Armstrong la medalla de bronze que va guanyar als Jocs de Sydney

El Comitè Olímpic Internacional ha decidit treure a Lance Armstrong la medalla de bronze que va guanyar en els Jocs Olímpics de Sydney l'any 2000. Després d'haver-se quedat sense els set Tours de França guanyats, ara el càstig li ha arribat també al seu podi olímpic en la prova de ciclisme contrarellotge. El COI ha reclamat l'exciclista nord-americà que torni físicament la medalla.

Actualitzat
El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha decidit treure a Lance Armstrong la medalla de bronze que va guanyar en els Jocs Olímpics de Sydney l'any 2000. Després d'haver-se quedat sense els set Tours de França guanyats, ara, el càstig li ha arribat també al seu podi olímpic en la prova de ciclisme contrarellotge. El COI ha reclamat l'exciclista nord-americà que torni físicament la medalla.

El COI vincula la decisió a les "recents decisions de l'Agència Nord-americana contra el Dopatge (USADA) i de la Unió Ciclista Internacional (UCI) sobre els resultats ciclistes d'Armstrong". En aquest sentit, el COI li va escriure una carta al ciclista texà en què se li recordava que el seu palmarès havia quedat anul·lat des del 1998 per la UCI per haver-se dopat. A més, en una entrevista recent Armstrong ha confessat que havia utilitzat substàncies dopants.

Ara l'UCI haurà de decidir si ara estableix una nova classificació per la prova de Sydney 2000, fet que suposaria que la medalla de bronze d'Armstrong passés a mans del corredor basc Abraham Olano, que va ser el quart classificat en aquella prova.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut