Ciclisme

Lance Armstrong reconeix que va utilitzar substàncies dopants per millorar el seu rendiment

En una entrevista enregistrada a la seva casa de Texas, a Austin, l'exciclista va confessar que s'havia dopat. Ho va afirmar en una entrevista que es veurà dijous, dins el xou de la periodista americana Oprah Winfrey. El principal motiu d'aquesta declaració pública és intentar netejar el seu nom i evitar perdre els grans ingressos de la seva fundació. Una altra raó seria confessar per evitar haver d'anar a la presó per perjuri.

Actualitzat
En una entrevista enregistrada ahir a la seva casa de Texas, a Austin, l'exciclista Lance Armstrong va confessar que s'havia dopat. Ho va afirmar en una entrevista que es veurà dijous, dins el xou de la periodista americana Oprah Winfrey. El principal motiu d'aquesta declaració pública és intentar netejar el seu nom i evitar perdre els grans ingressos de la seva fundació. Una altra raó seria confessar per evitar haver d'anar a la presó per perjuri.  Els recordem que el guanyador de 7 Tours, que mai no ha donat positiu, sempre havia negat que hagués ingerit substàncies dopants.

L'exciclista va fer aquesta confessió durant l'enregistrament d'una entrevista amb la popular presentadora, segons ha indicat una persona coneixedora de l'entrevista al diari "USA Today" i que va demanar l'anonimat ja que els detalls són confidencials fins que s'emeti. En un missatge de Twitter, la mateixa presentadora va assenyalar que l'entrevista havia durat dues hores i mitja i que el ciclista va anar-hi "preparat", sense donar més detalls sobre el seu contingut.

Armstrong va perdre els set títols aconseguit al Tour després de l'informe inculpatori que va emetre el passat agost l'Agència Antidopatge d'Estats Units (USADA), del qual no va voler defensar-se i pel qual va ser suspès per tota la vida del ciclisme. L'informe de la USADA assenyalava que Armstrong orquestrava un programa sistemàtic de dopatge amb els seus companys de l'equip US Postal Service, i molts d'ells van ser els que van denunciar com eren sotmesos a dopatge. L'exciclista de seguida va perdre tot el suport dels patrocinadors, que el tenien com a atleta "model" i heroi esportiu.

El diari indica que Armstrong es va reunir amb un centenar de membres de la fundació Livestrong, que ell mateix va crear el 1997 per lluitar contra el càncer, una malaltia que el mateix Armstrong va patir, per demanar-los disculpes. En paraules de la portaveu de la fundació, Katherine McLane, les disculpes de l'esportista van ser "molt sinceres i sentides", segons recull el diari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut