Raphinha tomba el Las Palmas (1-0) i manté el Barça en la cursa per la Lliga

Els de Xavi retallen a cinc punts la distància amb el líder. El Las Palmas ha plantat cara tot i l'expulsió del porter Álvaro Valles en el minut 24

• Per la mínima, però tres punts vitals per mantenir-se en la cursa per la Lliga. El Barça ha fet els deures contra el Las Palmas (1-0) i escurça a cinc punts la distància amb el líder. N'ha tingut prou amb un gol de Raphinha, gràcies a l'assistència excepcional de Joao Félix.
  • Cubarsí es consolida a l'eix de la defensa. Avui, al costat d'Íñigo Martínez. El d'Estanyol ha originat la primera ocasió blaugrana, amb una passada llarga cap a Lewandowski que el polonès no ha pogut transformar.
  • El Las Palmas s'ha quedat en inferioritat abans de la mitja hora de joc. Álvaro Valles ha sortit de l'àrea per interceptar un enviament de Sergi Roberto i ha atropellat Raphinha. Ha vist la vermella directa.
Raphinha surt volant per sobre de Valles (Reuters)
  • L'àrbitre, el balear Busquets Ferrer, ha perdonat l'expulsió, en canvi, a Sergi Cardona. Havia vist una primera groga, al començament del partit, per una falta sobre Lamine Yamal. Ha repetit més tard, però el col·legiat l'ha deixat sense càstig.
Lamine Yamal rep la falta (Reuters)
  • El Barça no ha sabut aprofitar la superioritat, tot i les moltes ocasions de què ha disposat abans del descans. Lewandowski ha topat amb el travesser i, més tard, Fermín López i Raphinha han malbaratat dues oportunitats clares.
  • Fins i tot, l'equip canari hauria pogut marxar al descans amb avantatge en el marcador. Coco ha provat fortuna en una falta llunyana i ha estat a punt de sorprendre Ter Stegen.
  • Joao Félix per Fermín López ha estat el primer canvi de Xavi. I ha resultat efectiu. El portuguès ha picat una passada deliciosa a l'esquena de la defensa rival i Raphinha, amb una excel·lent rematada de cap, l'ha convertit en l'1 a 0, en el minut 59.
  • El mateix Joao Félix ha perdonat el segon. Ha rebut una passada de la mort de Koundé i, tot sol a dos metres de la línia de gol, ha rematat contra el travesser.
  • El Las Palmas, tot i jugar més d'una hora amb un home menys, ha plantat cara fins al final. Fins i tot, tenia un ensurt guardat per al final del partit. Moleiro ha pogut marcar l'empat en el minut 87.