El Barça ja és al Japó, a la recerca del segon Mundial de Clubs

Després de la victòria contra el Reial Madrid, els jugadors del Barça no van tornar a Catalunya. L'expedició blaugrana va anar del Bernabéu directament cap a l'aeroport de Barajas i després de 14 hores de vol ha aterrat aquest migdia al Japó, on buscarà aixecar el seu segon Mundial de Clubs. L'Al-Sadd de Qatar, que ha guanyat aquest diumenge al matí per 2 a 1 l'Espérance de Tunísia, serà el rival dels blaugrana en una de les semifinals de la competició. L'altra semifinal la jugaran el Santos de Neymar i el Kashiwa Repysol japonès, que ha eliminat el Monterrey mexicà en la tanda de penals.

Poc després de les dues del migdia, l'expedició blaugrana ha aterrat al Japó. Després de la victòria contra l'etern rival al Bernabéu, els de Guardiola han hagut d'afrontar un llarg vol de més 13 hores. Els serveis mèdics del club van preferir fer aquest pla de viatge per sincronitzar-se millor amb el nou horari. Quan arribin a Tòquio els jugadors aniran a dormir, i dilluns mateix faran el primer entrenament en terres japoneses.

El Barça ja coneix qui serà el seu rival en una de les semifinals. L'Al-Sadd de Qatar s'ha imposat a l'Espérance de Tunísia en un partit on ha aprofitat millor les ocasions de cara a porteria. Els qatarians s'han col·locat al minut 49 de la segona part amb un clar dos a zero, que només ha pogut ser contrarestat per un gol de l'Espérance al minut 60.

En l'altra semifinal, el Santos brasiler, liderat per Neymar, tindrà com a rival el Kashiwa Reysol japonès, que ha donat la sorpresa en eliminar a la tanda de penals el Monterrey mexicà després que al final del temps reglamentari s'ha arribat amb empat a un en el marcador.

Planificació especial

Un cop a l'aeroport de Narita, a la capital japonesa, l'expedició del Barça s'ha traslladat en autocar fins a Yokohama, l'escenari de la competició. El primer equip tindrà quatre dies per preparar el debut a les semifinals. Durant aquest temps els jugadors i el cos tècnic hauran de sobreposar-se al temut jet lag, a més de preparar l'enfrontament. El dijous al matí, a les 11.30 hora d'aquí, el Barça jugarà les semifinals contra l'Al-Sadd de Qatar.

Diumenge es disputarà la final i el partit pel tercer i quart lloc del torneig. En cas de derrota, els blaugranes disputarien la final de consolació a primera hora del matí, a dos quarts de nou, hora d'aquí. Però si els de Guardiola arriben a la final, la disputaran a dos quarts de dotze. Tots aquests partits es jugaran a l'Estadi Internacional de Yohokama.

Acabada la competició, l'equip tornarà cap a casa dilluns. A les 3.30 hora d'aquí, l'expedició deixarà l'hotel i es traslladarà a l'aeroport, on agafarà un vol xàrter a les 7. El Barça aterrarà a l'aeroport del Prat a les 6 de la tarda, segons les previsions que ha fet el club.

Elogis de la tota la premsa

La premsa s'ha fet ressò de la victòria i el domini blaugrana al camp del Reial Madrid. L'"Sport" parla d'"herois" i diu que la Lliga està "molt viva". El "Mundo Deportivo" es refereix a "cop de campió" i al "bany al Madrid"."El 9 Esportiu" diu, en portada, "de Madrid al cel". En la premsa madrilenya el "Marca" destaca "poc Madrid i molt Barça".L'"As" argumenta que "va guanyar el millor". "El Periódico" diu "un altre bany". "El País" obre amb "el Barça de Guardiola continua sent el rei". I pel que fa a la premsa internacional, El "Corriere dello Sport" italià diu "Mou, el Barça és un malson". I, a Lisboa, el diari "A Bola" diu "el bany habitual".