Bàsquet

El Barça espera un partit menys mogut i amb més control en el segon enfrontament amb el Madrid a la final de l'ACB

Tot i l'eufòria del primer triomf, Navarro i Perperoglou no volen tornar a concedir 99 punts al Madrid i volen que l'equip millori en defensa

Actualitzat

El FC Barcelona Lassa i el Reial Madrid es tornen a enfrontar aquest divendres (19.00) al Palau Blaugrana en el segon partit de la final de la Lliga Endesa, després de l'espectacular inici de dimecres, en el qual l'equip de Xavi Pascual es va imposar en l'últim segon (100-99). Tot i l'entusiasme que va causar aquesta victòria, Juan Carlos Navarro, ha reconegut que espera un partit menys "mogut".

"Mai se sap com serà el guió de partit i, si surt com el primer, esperem que el resultat sigui el mateix", ha dit el capità, tot i que amb reserves. "Nosaltres voldríem que no es corregués tant. A ells els agrada fer punts ràpids, aprofitar la seva intuïció defensiva, robar pilotes i sortir al contraatac, i nosaltres el que volem és controlar el partit."

En el primer matx, el tercer amb més anotació en la història de les finals ACB, els atacs es van imposar sobre els sistemes defensius, i Navarro sap que aquesta tendència no beneficia el seu equip. Ara bé, ha advertit que "contra el Madrid, normalment cal fer molts punts si vols guanyar". Això significa que els blaugranes no ho poden fiar tot a la seva defensa, la millor del campionat.

La Bomba preveu que es trobaran un Madrid "agressiu i amb molta ràbia", després de caure sobre la botzina en el primer assalt. "Sempre costa perdre un partit així", ha reconegut.

"Ara comença tot de zero. Intentarem aprofitar que juguem una altra vegada a casa i que el públic està molt bé, millorar una miqueta les coses que vam fer malament, sobretot defensivament, i intentar anar amb 2-0 a Madrid", ha desitjat Navarro.

Després d'un començament tan exigent, dijous a la tarda l'equip va fer una sessió de recuperació suau a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on Tomas Satoransky es va poder exercitar, però sense forçar. El base és dubte per unes molèsties musculars que li van impedir acabar el partit de dimecres.

Navarro ha admès que "a finals de juny, el cos arriba amb molts quilòmetres, però quan arribes a una final te n'oblides. Hem treballat molt per arribar a aquest moment, queden dies per acabar i tenim una banqueta àmplia per fer rotacions."

Als 36 anys, Navarro continua trencant rècords a la Lliga ACB. Ara té a l'abast el de líder històric de valoració en play-off (és a 9 punts d'Alberto Herreros) i d'anotació (21 punts el separen de Jordi Villacampa).

Perperoglou, en un núvol

Stratos Perperoglou, l'heroi del primer partit en anotar la cistella del triomf sobre la botzina, ha reconegut que segurament la d'ahir va ser "una de les millors" de la seva carrera. L'aler ha matisat, però, que "el que em va fer feliç és que vam guanyar el partit". També ha recordat que el Madrid és "un equip molt fort", que sortirà amb molta empenta i que no li poden permetre que torni a anotar 99 punts. "Hem de millorar per fer una gran defensa", ha sentenciat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut