El Barça Lassa obté una agònica victòria contra el Reial Madrid en el primer partit de la final (100-99)

Una cistella del jugador grec en l'últim segon permet als blaugranes avançar-se en la final pel títol de la Lliga Endesa. Satoransky és dubte per divendres per unes molèsties musculars

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha sumat una agònica i valuosa victòria en el primer partit de la final de la Lliga Endesa de bàsquet. Stratos Perperoglu, amb una cistella en l'últim segon, ha donat el triomf als blaugrana per 100 a 99 i ha deixat amb un pam de nas al Reial Madrid, que ja es veia assaltant el Palau.

L'inici del Barça Lassa ha estat fulgurant i en un tres i no res, l'equip blaugrana ha agafat la iniciativa en el marcador amb un parcial de 14 a 4. El Reial Madrid ha resistit l'allau local dels primers cinc minuts i ha reaccionat amb l'entrada de Rudy Fernández i Sergi Llull al parquet del Palau. Tres triples consecutius han posat els blancs a només tres punts per sota i al final del primer quart s'ha arribat amb empat a 22. Justin Doellman, molt encertat en el llançament exterior, ha castigat la defensa del Madrid, que sempre ha trobat resposta en el canell de Jaycee Caroll.

La igualtat s'ha mantingut fins al descans en un duel marcat per un ritme frenètic i amb constants alternatives i intercanvi de cistelles. Al descans, els de Pablo Laso han marxat als vestidors amb un punt de diferència al seu favor (47-48). En la represa, el Barça ha portat de nou la iniciativa però sense trencar el matx en cap moment.

Un parcial de 2 a 9 en l'inici de l'últim quart ha permès el Madrid tornar a posar-se per davant. Els petits detalls podien ser decisius i en un desenllaç a cara o creu, el Barça s'ha acbabat emportant la victòria. Perperoglu, en l'últim segon, ha fet embogir el públic del Palau i ha donat un triomf vital als homes de Xavi Pascual. En les últimes 20 finals, el guanyador del primer partit s'ha acabat emportant el títol de lliga.

Satoransky, dubte per divendres

En la roda de premsa posterior, Xavi Pascual ha explicat que el base txec Tomas Satoransky no ha jugat els últims minuts del partit per unes molèsties musculars i que el jugador és dubte per al segon duel que es disputarà aquest divendres també al Palau Blaugrana. Satoransky se sotmetrà a proves mèdiques per saber l'abast exacte de la lesió.