Atletisme

Dino Sefir i Valary Jemeli Aiyabei encapçalen el domini africà a la Marató de Barcelona

Més de 17.000 corredors han omplert els carrers de la capital catalana, que es torna a superar i es manté com la cinquena més important d'Europa

Actualitzat

La Zurich Marató de Barcelona s'ha celebrat aquest diumenge amb domini africà en l'apartat competitiu. L'etíop Dino Sefir ha estat el vencedor en la categoria masculina amb un temps de 2:09:31, amb menys d'un minut d'avantatge sobre dos kenians, Albert Korir i Jafred Chirchir Kipchumba, segon i tercer respectivament. El primer català ha estat Marc Roig, quinzè, amb 2:23:28.

En la categoria femenina, la primera classificada ha estat una altra keniana Valary Jemeli Aiyabei, que ha marcat un nou rècord de la prova amb un registre de 2:25:26. L'han seguit dues etíops, Aynalem Kassahun i Motu Megersa. La catalana Marisa Casanueva ha acabat quarta, amb un 2:34:57 que no la classifica per als jocs de Rio, tot i que rebaixa en un minut la seva anterior marca personal.

En total, en la cursa de la capital catalana hi han participat, 17.000 dels 20.221 inscrits, 800 més que el 2015. Aquesta xifra consolida la Marató de Barcelona com la cinquena més important d'Europa després de París, Berlín, Londres i Estocolm.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut