Ernesto Valverde, entrenador del FC Barcelona
Barça

Bartomeu: "Neymar no es ven; el PSG no vol vendre Verratti; Rafinha es queda i Iniesta es pot retirar al Barça"

El president blaugrana ha explicat les accions que el Barça està fent per configurar l'equip de la propera temporada

Actualitzat

En l'àmplia entrevista que Josep M. Bartomeu ha concedit a Catalunya Ràdio, el president del Barça ha parlat de les renovacions, de possibles nous fitxatges i de la sortida de jugadors: una primera pinzellada de com serà el nou equip que dirigirà Ernesto Valverde.

Renovació de Messi i altres "imprescindibles"

"Quatre anys més de l'era Messi. M'agradaria moltíssim que es retirés al Barça. És un èxit de tots plegats que el millor jugador de la història continuï jugant al FC Barcelona."

"El que cobrarà pertany a la confidencialitat entre el Barça i Messi. Cobra com el millor jugador del món. No podem dir xifres, però és un èxit que pugui seguir amb nosaltres. Tenim una economia sanejada i forta per poder-nos-ho permetre. No hi ha cap altre esport que tingui un geni com Messi en el futbol."

"Neymar té molt assumit que continuarà jugant al Barça. No ens plantegem vendre'l en cap cas. El Barça no és un club venedor."

"Iniesta és molt important. Ha aportat equilibri, art i ciència en el terreny de joc. Ha viscut la transició entre Ronaldinho i Messi. Tenim ganes que renovi de manera ininterrompuda. Li hem dit que ell posa la data de quan vulgui retirar-se. Ell ens ha dit que vol jugar mentre cregui que està al nivell del Barça. Valverde el considera fonamental."

Marco Verratti i possibles nous fitxatges

"És un jugador que interessa al club. Té 25 anys i pot aportar moltes coses al mig del camp. El PSG, però, no el vol vendre, i a la Lliga francesa la clàusula de rescissió no existeix. El seu president ja m'ha dit que no vol parlar amb mi de Verratti."

"Dani Ceballos és un jugador del Betis i no parlaré de jugadors d'altres equips. Robert Fernández i el seu equip estan fent una feina de recerca per reforçar el primer equip. Volem que sigui un equip més competitiu que l'any passat. Podrien venir dos o tres jugadors de fora i un o dos que pugin del Barça B."

Operació Sortida

"Hi haurà sortides, però no puc dir noms. En tot cas, Rafinha es queda. És un dels indispensables per al Barça. Ha tingut mala sort aquesta temporada, però creixerà molt."

Objectius per a la propera temporada

"L'ambició sempre és màxima. A banda de guanyar tots els títols, volem fer un futbol que agradi."

Pep Segura, nou director esportiu de futbol

"Hem observat que hi havia una desconnexió entre el futbol formatiu i el professional. Creiem que amb ell tornarem a tenir una coordinació que es pot millorar. Recuperem la figura que va deixar Andoni Zubizarreta i Robert Fernández manté les seves responsabilitats com a secretari tècnic del primer equip de futbol. Properament arribaran una o dues persones per fer de secretari tècnic al Barça B i del Juvenil."

Fuga de talents a la Masia?

"La majoria de jugadors es queden. Molts marxen i després els recuperem, com va passar amb Gerard Piqué, Aleix Vidal o Gerard Deulofeu, que creiem que ha d'assumir el paper del cinquè davanter."

"És veritat que grans equips ofereixen grans quantitats als joves jugadors del planter. Nosaltres no podem ni volem igualar les ofertes. Farem una reestructuració salarial al futbol base per fer pujar les clàusules de rescissió i evitar la fuga de talents."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut