Barça

Josep Maria Bartomeu es defensa de les acusacions en la gestió del Seient Lliure i dels turoperadors

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president del Barça defensa la manera de funcionar del club i la seva transparència cap al soci en el cas del Seient Lliure

Actualitzat

Josep Maria Bartomeu ha repassat als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio" diverses qüestions de l'actualitat blaugrana que estan omplint titulars els últims dies.

Anomalies en la gestió del Seient Lliure

"TV3 s'equivoca amb aquesta informació que treu. S'han equivocat en el fons i en les formes, i ens sentim decebuts. Per millorar els ingressos, vam crear la fórmula del Seient VIP i l'Hospitality. El soci del Barça cobra la part que li correspon. Vam posar un topall del 95% en l'abonament del soci, no volem socis que facin negoci a costa del Barça. Això és una font per obtenir ingressos amb un fons social, per exemple, que no hagin pujat els preus dels abonaments els últims anys. Ens en beneficiem tots els socis. Per Hospitality, l'any passat, el Club va ingressar 16,8 milions d'euros que es reinverteixen en el mateix Barça."

"TV3 no ens ha donat cap oportunitat abans de respondre. Ens van avisar 45 minuts abans de treure la informació. A més, trobem que és mala praxi entrar càmeres ocultes al Camp Nou. Això és més propi d'altres mitjans de comunicació."

"Hem demanat un dictamen al Consell Audiovisual i al Col·legi de Periodistes per després actuar en conseqüència judicialment."

Anomalies amb el turoperadors

"Crec que el Barça treballa amb més de 50 turoperadors per atreure turistes perquè vinguin al Camp Nou. Amb els èxits del Barça, la gent de fora ja ve per iniciativa pròpia, per tant, el nombre de turoperadors anirà minvant, l'any que ve segurament seran només 30. Això va de davallada. El Barça té la llibertat per decidir amb qui vol treballar.

"Creiem que podem omplir sols el Camp Nou, per tant, o no els necessitem o només necessitem els turoperadors més forts."

"Els que porten més anys i aporten més negoci són gent que mereix gestionar aquestes entrades."

En el capítol judicial, Bartomeu també ha repassat diversos dels casos que han esquitxat el Barça 

Cas Neymar 2

"El fitxatge de Neymar ha aportat moltes conseqüències judicials. Vam fer el pacte pel cas Neymar 1 i vam pagar una quantitat. El cas Neymar 2 és diferent, és una qüestió del Brasil entre el Santos i DIS. El fiscal a mi no m'acusa de res, és només DIS qui creu que jo hi estic implicat. No hi veiem cap problema i ho defensarem davant de l'Audiència Nacional."

Sandro Rosell, empresonat

"Em sap molt greu que Sandro Rosell estigui a la presó. S'ha de veure si és culpable o no. Vull aclarir que els fets que l'han portat a la presó no tenen res a veure amb el Barça. No tenim tota la informació. No hi ha converses gravades amb coses il·legals. Sandro Rosell va marxar el 2014 i els directius, des de llavors, hem dirigit amb total llibertat el Club."

"A nosaltres no ens consta cap relació entre els patrocinadors del Barça i els negocis privats de Rosell. Si es demostrés, el Barça es mouria per defensar els seus interessos".

"Sandro Rosell té converses gravades amb molta gent, fins i tot amb mi, però som amics."

Finalment, en clau de gestió del club i sobre qüestions relacionades directament amb la seva junta directiva, Bartomeu també ha tingut unes paraules.

Acció de responsabilitat

"Vam donar per tancada aquesta carpeta i vam decidir que no en parlaríem mai més."

Moció de censura d'Agustí Benedito

"Fins que ell no vingui al club a buscar les paperetes per iniciar una moció de censura no parlaré d'aquest tema. Sobre Benedito, sí que diré que m'ha acusat de moltes coses, però no té cap prova. Que ho demostri i li demano el respecte que jo li tinc a ell. No tinc cap negoci a Qatar. No veig motius perquè el soci del Barça estigui tan enfadat que vulgui iniciar una moció de censura. Ha participat en l'Elefant Blau, en la moció contra Laporta i ara això. Sembla que sempre estigui fent campanya."

Possible dimissió

"Si en una trajectòria de diverses temporades el Barça no és capaç d'aconseguir èxits esportius evidentment que plegaria. Soc un home d'esport i vull que el Barça jugui bé, agradi en el joc i que guanyi. En tots els equips i totes les disciplines."

Espai Barça

"Sabem d'on sortiran els 600 milions d'euros. L'Ajuntament ha treballat moltíssim i espero que el consens polític i social continuï en el futur. Una tercera part és pel cognom de l'estadi, una altra tercera part és per un crèdit bancari i una tercera vindrà dels beneficis que generarem.

La bona notícia és que podrem ingressar més dels 200 milions d'euros pel cognom de l'estadi que vam preveure inicialment. L'Espai Barça es podrà finançar perfectament sense interferir en la dinàmica habitual del club."

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut