Calamarsa a Gimenells (Imma Fornells)
Calamarsa a Gimenells (Imma Fornells)
Lleida

Una calamarsada al Segrià fa témer per les collites

Els pagesos temen que hagi afectat algunes finques de cirerers i albercoquers, però encara és d'hora per saber-ho amb seguretat

RedaccióActualitzat

Una calamarsada, la primera de la primavera en aquesta zona, va caure divendres al vespre en poblacions del Segrià, a Gimenells, Sucs, Rosselló, Alguaire, Almenar i Vilanova de Segrià. Els pagesos temen que hagi afectat algunes finques de cirerers i albercoquers, però encara és d'hora per saber-ho amb seguretat.

Segons el president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, "no és normal que al març s'hagin registrat temperatures tan altes a les comarques de Lleida, i això provoca que qualsevol tempesta que ens aparegui al final acabi en pedra". Roqué ha recordat que l'any passat les primeres pedregades significatives a les zones de fruita de Lleida no van ser fins al maig.

El president d'Asaja a Lleida recomana esperar el desenvolupament dels fruits per valorar si cal reclamar a les asseguradores. Adverteix, però, que les pedregades normalment cauen al mes de maig i que molts pagesos es poden trobar sense cobertura perquè no la contracten fins a l'abril. 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut